Патријарх: Битно да држава и црква имају исто мишљење, Вучић: Образложили смо колико је ситуација тешка 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Патријарх: Битно да држава и црква имају исто мишљење, Вучић: Образложили смо колико је ситуација тешка
Trenutno na sajtu: 416       |       Podeli:
10.03.2019 | 0 коментар(а)



Београд - Председник Србије Александар Вучић, председница владе Ана Брнабић и потпредседник владе и министар

спољних послова Ивица Дачић састали су се јутрос с патријархом српским Иринејом и Светим архијеријским Синодом Српске православне цркве.

Састанак у Патријаршији почео је у 7.30 часова, а завршен је око 8.30 сати.

Патријарх српски Иринеј и председник Вучић обратили су се новинарима после састанка.

Патријарх: Битно да држава и црква имају исто мишљење

Патријарх Српске православне цркве Иринеј рекао је данас, након састанка са председником Александром Вучићем, да је битно да држава и црква имају исто мишљење о проблему и исто мишљење о томе како да реагују на проблем, у ситуацијама каква је сада око Косова и Метохије. Поглавар српске цркве рекао је новинарима, после састанка који је иницирао председник Вучић након што је Приштина донела платформу, да је разговарано о стању у земљи, посебно на Косову и Метохији, где из дана у дан постаје, како каже, ситуација све тежа. Нагласио је да су овакви састанци веома важни и потребни, те пожељни да буду чешћи, чим се проблеми јављају.

Битно је, додао је, да заједно држава и црква траже најбоље решење и став.


Патријарх српски Иринеј, фото: Принтскрин


Данашњем састанку У Патријаршији присуствовали су и премијерка Ана Барнабић и први потпредседник владе Ивица Дачић.

Вучић: Образложили смо колико је ситуација тешка

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је на данашњем састанку пренео патријарху Иринеју шта садржи палтфома Приштине и образложио колико то опасности носи и колико је тешка ситуација у којој се Србија налази. "Захавалан сам патријарху и члановима Синода СПЦ, који су имали воље да ме саслушају. Ми смо донели патријарху и осталима текст палтформе коју су косовски Албанци усвојили за потребе прекида дијалога са Беогардом и упознали их са свим акцијама и шта су чинили - од неспровођења Бриселског споразума, преко такси, до палтформе која је у ствари показатељ колико неки људи желе изазивање кризе и изазивање проблема, а не решавање проблема", рекао је Вучић.

Ми смо тачку по тачку, прицип по принцип образложили и рекли колико то опасности носи и колико је тешка ситуација у којој се Србија налази.

Састанку је присуствовао и генерални секретар председника Републике Никола Селаковић. Састанак се одржава након што су привремене приштинске власти усвојиле платформу о преговорима са Београдом. Након што је усвојена платформа у Приштини, у Београду је у петак одржана седница Савет за националну безбедност, а председник Вучић је реагујући платформу рекао да Србија неће пристати на ултиматуме, као и да садржај платформе показује да Приштина никад ниеј ни желела дијалог.

Председник је рекао и да дијалог са Приштином може да се настави, али на темељу неке паметније платформе.

Од разговора никада нисмо бежали, али да нас уцењујете и правите будалама - тај филм нећете гледати, рекао је тада Вучић.

Приштинска платформа подразумева између осталог узајамно признање, специјални суд пред којим би се судило Србима који су осумњичени за ратне злочине над Албанцима, гаранција територијалног интегритета Косова у садашњим границама, исплату ратне одштете.

ГЗС/ Курир.рс, Танјуг 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


patrijarh sastanak vucic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.493.674 посета
Тренутно на сајту: 415 посетилац(a)