Екипа ТВ Прве нападнута у Зубином потоку 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Екипа ТВ Прве нападнута у Зубином потоку
Trenutno na sajtu: 278       |       Podeli:
28.05.2019 | 0 коментар(а)



У последњем тренутку смо извукли живу главу из овог догађаја, каже репортер ТВ Прве Зоран Максимовић,
Репортер ТВ Прве Зоран Максимовић, фото: ГЗС

који се затекао током упада снага РОСУ у село Вараге.

Максимовић је рекао да је "у једном моменту овде било право опсадно стање".

"Ја сам стигао у најгорем тренутку када су припадници РОСУ пуцали и отворили ватру на људе из села Вараге и Угаре. Имали су дуге цеви и потпуни хаос је настао, као призор из најгорих ратних филмова. Људи су се разбежали по шумама, има доста повређених и видео сам два возила пуна лекара који су их збрињавали", додао је.

Током упада РОСУ 15-20 возила је оштећено, међу њима и возило новинарске екипе.

Максимовић је рекао и да су се током читавог инцидента он и камерман раздвојили, и да су камермана зауставили припадници РОСУ на једној од барикада. "Рекли су му да одатле може само пешке да иде и на сопствену одговорност. Он је кренуо пешке према мени, надам се да ће стићи", закључио је Максимовић.

Он је додао и да се ситуација полако смирује, да је саобраћај ка Косовској Митровици нормализован, и да су возила РОСУ из правца Зубиног Потока кренула ка Митровици.

Специјалне јединице косовске полиције напустиле су подручје Зубиног Потока после операције која је трајала више од пет сати, у којој су ухапсиле пет лица, тукли локалне Србе, претресали куће, ломили и правили штету, рекао је Тањугу локални полицијски званичник, који каже да грађани сада утврђују размере причињене штете. Према његовим речима, приведено је пет лица.

Како је додао, штета је видљива, јер су припадници специјалне полиције уништавали возила паркирана поред пута којим су се они кретали, а током претреса у неким кућама такође су ломили све на шта би наишли.

"На десетине аутомобила је било пред пута. Та, не полиција, већ хорда, је ломила, секла гуме, лим, вадила стакла. То је иживљавање. Око двадесет возила је оштећено хира ради", рекао је за Тањуг тај полицијски званичник.

У три куће су вршили претрес и такође су ломили и правили штету.

ГЗС / Б92, Прва




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.104.415 посета
Тренутно на сајту: 279 посетилац(a)