Скоро сви смештајни капацитети попуњени пред јубиларну Дринску регату 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Скоро сви смештајни капацитети попуњени пред јубиларну Дринску регату
Trenutno na sajtu: 438       |       Podeli:
07.07.2021 | 0 коментар(а)



Љубовија – Јубиларна 20. Дринска регата у Љубовији биће одржана 10. jула,
Фото: РИНА

а поред великог спуста једном од најлепших европских река за све посетиоце биће организована и два концерта великих звезда, Марије Шерифовић у петак и Свтлане Цеце Ражнатовић у у суботу.

„Љубовија улази и завршне припреме пред 20. јубиларну регату која се сваке године организује друге суботе јула. Пловидба Дрином од Рогачице до Љубовије у дужини од 40 километара, уз незаборавно дружење и звуке трубе, мотивишу све учеснике да се поново врате у Љубовију и на Дрину. У прилог томе иде чињеница да љубовијска регата из године у годину има све више учесника и све више посетилаца“, рекао је Милан Јовамновић, председник општине Љубовија.

Он нагалашава и да су све службе које пружају подршку организатору манифестације спремне. За безбедност учесника задужена је полиција, агенција овлашћена за пружање услуга на води, рониоци, спасиоци, редари на копну и води, служба Дома здравља која лекарску екипу шаље на воду, а копном учеснике све време ће пратити лекарски тим у санитетском возилу.

„Ове године смо Дринску регату замислили мало другачије него претходних година, јер имамо много пратећих садржаја посвећених спорту, култури и младима. Програм Дринске регате трајаће готово две недеље и осмислили смо га како би наш и европски бисер реку Дрину, планину Бобију и све пределе Азбуковице приближили посетиоцима и туристима који све чешће и све више посећују наш крај. Туристички потенцијал у општини Љубовија увек је постојао и неоспоран је. Потпуно смо спремни за регату и очекујемо велики број гостију за предстојећи викенд“, рекао је Јовановић.

Како кажу у Туристичкој организацији општине Љубовија, слободног смештаја у Љубовији готово да нема.

„Смештајни капацитети су прилично попуњени и неко слободно место може се пронаћи још у сеоским домаћинствима, где туристи припремајући се за регату могу да уживају у природи и здравој храни својих домаћина. Све више туриста и учесника регате баш ту тражи своје место за опуштање. Очекујемо лепо време, леп провод, лепо дружење и чврсто верујем да ће сви наши гости понети најлепше и незаборавне утиске из Љубовије“, каже директорка Туристичке организације Јелена Тешић.

Целокупна варошица ставља се у службу манифестације и даје свој допринос, трудећи се да се туристи што боље осећају. Кроз традицију од две деценије, гостију је све више, а домаћини су све бољи.

 

 

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


drinska regata

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.937.154 посета
Тренутно на сајту: 438 посетилац(a)