Од 1. јануара веће пензије, минималац и плате у јавном сектору 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Од 1. јануара веће пензије, минималац и плате у јавном сектору
Trenutno na sajtu: 435       |       Podeli:
07.12.2020 | 0 коментар(а)



Министар финансија Синиша Мали најавио је данас повећање пензија од 1. јануара следеће године од 5,9 одсто, на основу швајцарске формуле,
Од 1. јануара веће пензије, минималац и плате у јавном сектору, Фото: ГЗС

повећање минималне цене рада за 6,6 одсто, као и веће плате у јавном сектору.
Мали је за РТС рекао да ће од 1. јануара пет одсто повећање плате добити медицински радници, док ће остали запослени у јавном сектору добити 3,5 одсто, а осталих 1,5 одсто повећања они це добити од 1. априла.

Мали је потврдио да ће војници, поред тога, добити додатно повећање до десет одсто.
Министар је рекао да су буџету за наредну годину, који је од сутра на дневном реду Скупштине Србије, планирана и издвајања за капиталне јавне инвестиције од 330 милијарди динара јер се, како каже, показало да када држава улаже у ауто-путеве, железницу, индустријске паркове, мостове, подстичу и приватне инвестиције.

"Дакле све те јавне инвестиције подстичу и приватне инвестиције. Нови ауто-путеви са једне стране подстичу раст економије, запошљавају се људи, а са друге стране подстичу приватне инвеститоре. Ми зато у наредној години имамо преко 330 милијарди динара издвојених само за капиталне инвестиције", рекао је Мали.

На списку тих инвестиција налазе се, наводи Мали, изградња Моравског коридора, ауто-пут Прељина-Пожега.

Истиче да ће укупна помоћ државе привреди и грађанима од почетка кризе изазване пандемијом ковида 19 износити више од 700 милијарди динара, односно више од шест милијарди евра.

"Око 12,7 одсто нашег бруто домаћег производа смо издвојили да помогнемо нашој привреди, успели смо да је спасимо. Буџет за 2021. гледамо у оквиру тога", објаснио је министар финансија.

Рекао је и да јавни дуг није прешао границу од 60 одсто БДП ни у буџету за ову, ни за идућу годину.

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


penzije januar plate javni sektor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.244.740 посета
Тренутно на сајту: 435 посетилац(a)