Издати Локацијски услови за пројекат Тунел Кадињача 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Издати Локацијски услови за пројекат Тунел Кадињача
Trenutno na sajtu: 327       |       Podeli:
03.10.2019 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - Како сазнајемо од координатора пројекта „Тунел Кадињача“ Ивана Марковића,

Министарство Грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре издало је Локацијске услове за пројекат Тунел Кадињача.

"Ово је важан и један од последњих корака у процедури пре уговарања изградње тунела. Пројекат наредних дана предајемо Државној ревизионој комисији. Када ово стручно тело да сагласност на пројекат покрећемо поступаке експропијације земљишта на траси и преговоре са Владом и Министарством о реализацији пројекта кроз ’Жути Фидик’ пакет. Надамо се да ћемо пре нове године добити потребне државне сагласности и новац за експропријацију", каже за Дрина Инфо Марковић.

Иван Марковић наглашава да је неопходно да се све политичке структуре, како из Бајине Баште тако и из Ужица, активно укључе у реализацију пројекта и додаје да то за сада није случај.

Фото: Дрина инфо

"Оно што нам треба сада је да се комплетна политичка елита у Бајиној Башти и граду Ужицу укључи у лобирање за изградњу овог најзначајнијег инфраструктурног пројекта за наш регион. Нажалост тај вид ангажовања кључних политичких фактора за сада изостаје. Значај тунела Кадињача је изузетно велики како за општину Бајина Башта и град Ужице тако и као државни пројекат и најбржа хоризонтална веза Републике Српске и централне Србије. Регион Подриња ће изградњом тунела бити лако доступан са свих државних путева из централне Србије а аутопутеви у изградњи, ’Милош Велики’ и Моравски коридор ће добити брзу и безбедну везу", завршава Марковић.

 

Дрина инфо / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bajina basta kadinjaca tunel dozvole

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.374.544 посета
Тренутно на сајту: 328 посетилац(a)