Обрадовић: Власт има 30 дана да испуни захтеве опозиције 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Обрадовић: Власт има 30 дана да испуни захтеве опозиције
Trenutno na sajtu: 581       |       Podeli:
13.03.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Уједињена опозиција изашла је пред народ конкретизујући један захтев у три подзахтева
Лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић, фото: РИНА

којим се даје комплетна визија шта и како даље са свеукупним бунтом против власти у Србији, рекао је Бошко Обрадовић на данашњој конференцији за медије.

“То конкретно значи моменталне оставке председника Србије Александра Вучића, председнице Владе Ане Брнабић и председнице Народне скупштине Маје Гојковић, затим комплетне оставке уређивачког колегијума информативног програма РТС и РТВ и ослобађање ових јавних медијских сервиса за глас опозиције и другачије мишљење. Након шест до девет месеци слободних медија и отворене дебате на свим медијима уз контролу РЕМ – а, уследиће расписивање избора на свим нивоима који морају бити фер и поштени на основу заједничких захтева опозиције изнетих још у децембру месецу прошле године”, закључио је Обрадовић.

Он је истакао да власт од данас има 30 дана да одговори на захтеве уједињене опозиције у Србији иза којих су, како је рекао, стали сви потписници Споразума са народом а то је 35 различитих политичких организација и више од 100 хиљада грађана.

Фото: РИНА

“Ако власт за 30 дана не буде одговорила на ове захтеве следи велики народни митинг у Београду у суботу 13. априла”, најавио је лидер покрета Двери..

Обрадовић је поручио актуелној власти да је избор само њихов.

“Или да обезбеде слободне медије и изборе, па да за шест до девет месеци након тога идемо у нормалан изборни процес, или ће комплетна Србија која није задовољна њиховом влашћу да дође у Београд и да тамо очи у очи са њима разговарамо зашто они нису спремни да испуне наше захтеве”.

Обрадовић је позвао све учеснике из градова и општина где се одржавају протести “1 од 5 милиона” да се сви заједно придруже великом народном митингу у Београду уколико власт у наредних 30 дана не испуни њихове захтеве.

“То значи да тај протест није само протест СзС или потписника Споразума са народом, већ буквално сваког човека који је до сада изашао на било који од ових 90 протеста широм Србије”, рекао је Обрадовић.

Лидер покрета Двери је најавио да ће Нова Варош бити стоти град у Србији у коме ће се одржати протест “1 од 5 милиона” и то у понедељак 18. марта.

 

ГЗС / РИНА

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BOSKO OBRADOVIC DEMONSTRACIJE PROTESTI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.950.708 посета
Тренутно на сајту: 582 посетилац(a)