Радници ужичких Путева од јутрос у генералном штрајку 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Радници ужичких Путева од јутрос у генералном штрајку
Trenutno na sajtu: 346       |       Podeli:
20.02.2017 | 0 коментар(а)



Ужице - Радници "Путева Ужице" из погона овог предузећа у Ужицу, Бајиној Башти, Пријепољу и на Мачкату ступили су јутрос у генерални штрајк.

Разлог - неисплаћене децембарске и јануарске плате, трошкови превоза за два месеца као и велика дуговања радницима за дневнице. Радници су се јуче ујутру окупили у бази овог предузећа на магистрали Ужице - Златибор, а кажу да ће штрајк трајати док не добију свој новац.

"Од око 670 запослених, половина је, пошто смо ван грађевинске сезоне, на годишњим одморима а људи који раде од јутрос су у штрајку. Радници су у незавидној ситуацији, половином јануара добили смо половину новембарске плате и од тада ни динара. Тражимо свој поштено зарађени новац и нећемо одступити од захтева" каже повереник синдикалне организације Самосталног синдиката "Путеви Ужице", Бобан Ћалдовић.

Фото: Курир/Зоран Шапоњић

Радници путева штрајковали су и у јануару, тада им је обећано да ће плате добити 3. или 4. фебруара, обећање није испуњено и сада им је, кажу, преостало само да штрајкују.

"Читаве прошле године просто смо морали да од руководства измолимо сваку плату, из месеца у месец ишли и молили за оно што смо зарадили. Те плате крваво су и поштено зарађене, радили смо прошле године из месеца у месец и по 27 или 28 дана месечно, и дан и ноћ, сваки од нас имао је и по 300 радних сати сваког месеца. Тражимо оно што смо зарадили, никакву милостињу", рекли су нам радници „Путева“ додајући да имају информације да, држава, редовно њиховом предузећу уплаћује новац за одржавање путева.

Фото: Курир/Зоран Шапоњић

Велика су дуговања, кажу радници, и за неисплаћене дневнице. Неки од радника „Путева“ јуче су нам испричали да им дневнице нису уплаћене за последњих две године.

Радници који су у штрајку кажу да ће, сходно закону, испоштовати минимум процеса рада, али и да озбиљно размишљају о радикализацији протеста.

Курир/Зоран Шапоњић

Повереник синдикалне организације Самосталног синдиката "Путеви Ужице", Бобан Ћалдовић биће гост вечерашњег Дневника западне Србије, који се емитује у 20:30 сати.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.383.438 посета
Тренутно на сајту: 346 посетилац(a)