Пола метра снега током ноћи пало у планинским селима, јак ветар отежава рад путарских служби 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Пола метра снега током ноћи пало у планинским селима, јак ветар отежава рад путарских служби
Trenutno na sajtu: 365       |       Podeli:
12.02.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Снег јаког интензитета не престаје да пада у западној Србији. У вишим планинским пределима
Фото: РИНА

формиран је нови снежни покривач висине преко 40 центиметара. Дежурне службе су на трену, раде на прочишћавању и за сада нема одсечених путева.

“Снег је падао целу ноћ, чистимо од раних јутарњих сати, али оно што нам представља највећи проблем јесте јак ветар који преави наносе висине и до три метра. За сада нема одсечених села, све путеве којим пролазе мештани смо успели да прочистимо”, рекао је Бранислав Томовић из путарске службе.

 

Снег је проузроковао проблем на електричној мрежи, па је на десетне домаћинстава остало без струје. Најтежа сутуација је у селима Мајдан, Врбава, Враћешница, а струје од синоћ нема ни у појединим сувоборксим селима.

 

Мештане нови снег није изенадио, али им је поново отежао свакодневницу.

“За ноћ је пало скоро око пола метра новог снега, тешко да можемо отићи до продавнице или до лекара, путеви се чисте али снег пада све време и не можемо нигде. Додатано нам ситуацију отежава што већ скоро 24 сата немамо струје, али боримо се како морамо, навикли смо јер ово је планински крај”, каже мештанин села Коштунићи.

 

Снег у Чачку и околним селима пада већ сатима, али за сада није направио проблеме, сви путни приоритети првог и другог редса су прочишћени, а ради се на прочишћавању локалних сеоских путева.





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sneg zapadna srbija kolaps

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.900.427 посета
Тренутно на сајту: 365 посетилац(a)