Распевано Драгачево – 58. пут 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Распевано Драгачево – 58. пут
Trenutno na sajtu: 484       |       Podeli:
04.04.2018 | 0 коментар(а)



Лучани - Центар за културу и спорт општине Лучани у Гучи организује 58. традиционалну смотру изворног народног стваралаштва – Распевано Драгачево, 10. априла.

Ова традиционална манифестација, од 1961. године, на трећи Васкрс, окупља на једном месту најбоље из драгачевског краја. Тада су сви весели, труби се, игра се, пева се, а од ове године и ужива у најбољим укусима и мирисима.

У оквиру програма можете посетити „Празничну тезгу“, продајну изложбу самосталних произвођача из Драгачева. Такође, новина ове године је избор најлепших традиционалних јела, под називом „Драгачевска трпеза“. У оквиру избора, учешће су узели најбољи угоститељи, ресторан „Златибор“ - Гуча, ресторан „Златна потковица“ - Гучa, СУР „Стара кафана“ - Вича, кафана „Централ“ - Гуча и мотел „АС“ - Гуча, а за најбоље је спремљена и пригодна награда.
Од 15 часова, посетиоци ће моћи да се забаве уз тамичење у туцању јајима, док ће се од 16 часова зачути звуци драгачевске трубе и песма из грла учесника у манифестацији.

У културно – уметничком програму учествују Певачке групе „Драгачевке“ Гуча, „Драгачевци“ Гуча, „Сновалица“ Доњи Дубац, „Српска шајкача“ Пухово, „Миле Драговић“ Рогача, „Драгачевски вез“ Лучани и трубачки оркестри „Драгачевске трубе“ Драгана Павловића - Гуча, Марка Трнавца - Мршељи, Радича Славковића - Рти као и КУД „Абрашевић“ Гуча, КУД „Милан Благојевић – Наменска“ - Лучани. Учествоваће и здравичар Милинко Гојковић из Горње Трепче и солисти на хармоници Алекса Милошевић и Филип Јовковић.

Програм ће употпунити и Музичка школа „Др Војислав Вучковић“ Чачак, класа професорке Гордане Попадић Драгићевић, Тијана Илић и Лазар Бешевић, рецитатори Средња школа „Драгачево“ Гуча.

Из Центра за културу и спорт општине Лучани позивамо све љубитеље традиционалног звука на заједничко распевавање, с почетком у 14:00 часова на летњој позорници, у случају лошег времена, манифестација ће се пребацити у просторије Центра.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.147.322 посета
Тренутно на сајту: 485 посетилац(a)