Усвајање Локалног протокола о заштити деце од насиља током јануара 2018. године 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Усвајање Локалног протокола о заштити деце од насиља током јануара 2018. године
Trenutno na sajtu: 332       |       Podeli:
29.12.2017 | 0 коментар(а)



Чајетина - Удружење грађана „Златиборки круг“ из Чајетине реализује пројекат „Заговарање за креирање

и примена Локалног међусекторског протокола о сарадњи на превенцији и заштити деце од насиља, злостављања и занемаривања“. Тим поводом је у ОШ „Димитрије Туцовић“ организован округли сто на коме су разматрани предлози и делови из локалног међусекторског протокола.

Општина Чајетина је препозната као једна од општина и градова у Србији која нема протокол за заштиту деце од насиља, па се из тог разлога Удружење грађана „Златиборски круг“ од септембра месеца укључило у пројекат који има за циљ усвајање Локалног међусекторског протокола о заштити деце од насиља, злостављања и занемаривања.

„Циљ округлог стола је да се текст протокола доведе до коначности, односно да се договоре неки будући кораци. У јануару је предвиђено усвајању протокола, морамо да одредимо како ће касније тећи његова примена на локалном округли сто 1 нивоу. Ко ће координирати радом међусекторског тима и како ће се водити евиденција о жртвама насиља“, рекла је Јагода Јеремић, локални координатор на пројекту испред УГ „Златиборски круг“.

Локални координатор на пројекту испред УГ „Златиборски круг“ Јагода Јеремић, фото: Златибор прес

Једна линија овог пројекта била је усмерена на саму израду локалног протокола, где су све чланице, потписнице имале простор и право да изнесу оно што је најважније у вези са овом темом када је њихов рад у питању, а друга линија је подразумевала низ активности којима се шира јавност информисала о самом пројекту.

„Реализовали смо једну успешну радионицу за ученике ђачког парламента основне школе у Чајетини и средњој школи у Чајетини. Затим, реализовали смо једну изложбу радова ученика основне школе у Чајетини, који су показали ко је њихов заштитник од насиља. Такође, реализована је трибина на тему законског оквира и праксе када су жртве насиља у питању. Организовали смо литерарни конкурс „Имам право да одрастам срећно“, чији ће резултати бити познати у јануару“, додаје Јеремићева.

Замишљено је да приликом свечаног потписивања локалног протокола, где ће бити присутне све чланице, деца прочитају своје радове и покажу како својим очима виде положај и права детета. Подсећамо да се пројекат спроводи у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарством здравља, Министарством образовања, науке и технолошког развоја, Владе Републике Србије и УНИЦЕФ-а, уз финансијску подршку Европске уније.

 

 

Златибор прес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.896.503 посета
Тренутно на сајту: 333 посетилац(a)