Грчић: Струја за тунел Бранчић до краја априла 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Грчић: Струја за тунел Бранчић до краја априла
Trenutno na sajtu: 326       |       Podeli:
02.04.2019 | 0 коментар(а)



Љиг - Тунел Бранчић дужине 980 метара на аутопуту Београд - Чачак биће комплетно
В.Д. директора Електропривреде Србије Милорад Грчић, фото: ГЗС

електро напајањем и спреман за саобраћај пре краја априла, изјавио је данас в.д. директора Електропривреде Србије Милорад Грчић.

Грчић је обилазећи радове на изградњи трафо станица и полагању каблова за напајање, код тунела Бранчић на Коридору 11, објаснио да је обзиром на дужину овог тунела, било неопходно изградити две трафо станице.

"Нема стајања док се све не заврши. Ово су крупне ствари и за Србију и за ове крајеве и овде нема играња", поручио је Грчић обилазећи градилиште код Љига.

Вредност радова које финансира ЕПС на постављању каблова за напајање тунела износи 90 милиона динара.

Дужина кабла који креће од трафо станице Љиг (напона 110/20 кВ) до тунела, са једне стране износи 7,5 километара, а са друге 4,5 километара.

Остало је, наводи Грчић, да се постави још 250 метара кабла на једној страни тунела и тиме је напајање за тунел Бранчић решено.

"Циљ нам је да тунел дужине 980 метара буде напојен са две стране и тиме ћемо имати стабилно напајање. Због тога се граде две трафостанице напона 20 кВ, са обе стране тунела", објашњава Грчић и наводи да станице граде Коридори Србије, односно, радове изводи предузеће Енергопројект.

Грађевински радови су, каже, у поодмаклој фази, након тога следи монтажа опреме у трафо-станицама и завршетак полагања каблова од трафо-станице Љиг.

"Оба кабла и обе трафостанице, комплетно напајање тунела Бранчић биће завршено пре краја априла.Када би било потребе да се за 15 дана пусти ова деоница аутопута, ми бисмо и то могли да урадимо", каже Грчић.

В.д.директора ЕПС-а каже да кашњења неће бити и очекује да радови буду завршени две недеље раније од планираног.

Поручује и да ће надлежни из ЕПС-а долазити сваких десет дана да прате динамику радова.

Подсетио је и да је у Љигу пре три године изграђена трафостаница 110/20 кВ те навео да је ЕПС сложен систем који захтева константна улагања.

 

Танјуг / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GRCIC STRUJA TUNEL BRANCIC LJIG

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.389.213 посета
Тренутно на сајту: 319 посетилац(a)