Данас стиже топли талас са севера Африке и доноси нам тропске температуре 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Данас стиже топли талас са севера Африке и доноси нам тропске температуре
Trenutno na sajtu: 659       |       Podeli:
25.08.2017 | 0 коментар(а)



Након два викенда који су бележили пљускове и хладније време, последњи нерадни дани августа према најавама

метеоролога биће веома топли, а у понедељак ће бити чак и до 36 степени Целзијусових.

Како је претходно најављено, узрок таквим климатским појавама је топлотни талас који стиже са севера Африке и доноси суво време и тропске температуре.

У Србији ће тако данас јутро бити прохладно, а током дана претежно сунчано и топлије. Ветар ће бити слаб и умерен, југоисточни. Најнижа температура од 7 до 14, у косавском подручју и до 19, а највиша од 31 до 34 степена.

- Жива у термометру ће већ сутра прећи 30. подеок, а температура ће додатно порасти за викенд. Тако нас у суботу у Београду и Новом Саду очекује 35, а у Крагујевцу и Нишу 34 степена - кажу у Републичком хидрометеоролошком заводу.

Они поручују да ће време бити стабилно и сунчано, а да ће на снази бити наранџасти метео аларм.

- Оба дана викенда ће бити сунчана, с тим да ће недеље бити за који степен топлија. Неће нас изненадити никакви вечерњи пљускови и томе слично, чак ни на планинама. Наравно, на оним вишим температура ће бити нижа него у градовима, те се на Златибору очекује 28-29 степени, а на Копаонику 22-33 степена - додају метеоролози.

 

Озбиљнији пад темпераутре од четврка

- Током понедељка ће са севера и запада доћи хладнији талас, па у уторак очекујемо освежење са пролазним наоблачењем и краткотрајним пљусковима. Немамо још прецизне податке, али очекујемо озбиљнији пад температуре од четвртка - поручују у овом заводу.

Да подсетимо, даље најаве метеоролога говоре у прилог томе да ће мецес који нам следи бити натпорсечно топао, те да би права јесен могла да наступи тек од средине септембра.

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.965.726 посета
Тренутно на сајту: 660 посетилац(a)