Манастир Милешева обележава ктиторску славу 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Манастир Милешева обележава ктиторску славу
Trenutno na sajtu: 394       |       Podeli:
05.10.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Српска православна црква обележава ктиторску славу манастира Милешеве и славу епархије Милешевске на празник
Манастир Милешева, фото: ГЗС

Свете првомученице Текле Равноапостолне, Светог Стефана Првовенчаног и Светог краља Владислава, у недељу 7. октобра.
Тим поводом и дан уочи славе у манастиру биће служена света богослужења. У суботу 6. октобра у 17:00 часова је празнично бденије, док ће се у Дому културе у Пријепољу у 19:30 одржати предавање на тему „Пастирски лик и дело Патријарха Павла”, а предавач је Епископ крушевачки Давид.

Епископ милешевски Атанасије рекао је да је тема пастирски и духовни лик Партријарха Павла.
„Ми по нашем славском обичају, посебно кад је у питању ход ка 800. јубилеју манастира Милешеви, наставимо да из своје унутрашњости географске, духовне, историјске, личне изнесемо оно што је најбоље у нама. Пре свега да то приметимо, да то нађемо у нама, да са тим успоставимо везу и да управо томе дамо више простора, рекао је епископ.

После божанске литургије следи образовно уметнички програм.

„Обећавам да ће како је замишљено бити јако занимљиво. После тога организована је богата трпеза за љубав за све учеснике са свих страна”, истакао је владика Атнасије.

За вернике из Пријепоља, Прибоја, Нове Вароши, Сјенице и Пљеваља који буду желели да поделе ову духовну радост биће обебеђен бесплатан превоз испред градских храмова на дан славе 7. октобра када ће се служити Света Архијерејска Литургија у 9:00 часова.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.917.602 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)