Протести у Косјерићу због дозволе да се у цементари може спаљивати отпад 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Протести у Косјерићу због дозволе да се у цементари може спаљивати отпад
Trenutno na sajtu: 411       |       Podeli:
14.11.2017 | 0 коментар(а)



Косјерић – Еколошки покрет Косјерић и локална самоуправа организовали су данас протест, на коме се окупило око хиљаду грађана,

због намере да Цементара „Титан“ сагради постројење за спаљивање комуналног отпада.

Протесна колона је ишла од центра до цементаре предвођена Еколошким покретом Косјерић. Председник тог удружења Далибор Вујић рекао је да је суштина овог протеста противљење Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре због одобрења фабрици Цемента „Титан“ из Косјерића да у својим постројењима може да спаљује комунални отпад.

 

Председник Еколошког покрета Косјерић, Далибор Вујић, фото: Глас западне Србије

,,Ми се противимо, а и уплашени смо за наше здравље. Боримо се да тако нешто не дозволимо у нашем граду. Живимо у једној здравој животној средини, зашто да дође неко и то да нам уништи“, рекао је Вујић.

Он додаје да располаже подацима, да је у Словенији затворена фабрика цемента која је спаљивала отпад, јер цементаре нису предвиђена за то, већ спалионице отпада.

Пре пет година једногласном одлуком одборници скупштине општине Косјерић изгласали су да се не слажу са спаљивањем комуналног отпада, што је пре месец дана потврдио и садашњи сазив.

 

Председник општине Косјерић Жарко Ђокић, фото: Глас западне Србије

Председник општине Косјерић Жарко Ђокић каже да они немају ништа против Цементаре нити против министарства, већ да су ту само да заштите здравље грађана.

„Ту смо за сваку добру идеју, да помогнемо и да сарађујемо. Спорна је грађевинска дозвола коју је министарство издало Титану без сагласности локалне самоуправе. Иначе, цементари Косјерић је истекла Студију утицаја на заштиту животне средине иако је не обнове или не добију нову неће моћи да граде“, рекао је Ђокић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.766.590 посета
Тренутно на сајту: 410 посетилац(a)