Усвојена нова Одлука о буџету за 2021. годину 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Усвојена нова Одлука о буџету за 2021. годину
Trenutno na sajtu: 339       |       Podeli:
09.12.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - На шестој седници Општинског већа, одржаној данас усвојене су све тачке Дневног реда,

а међу најважнијим је повлачење предходне и утврђивање нове Одлуке о буџету општине Горњи Милановац за 2021. годину.
-Поштујући датуме када су све општине дужне да усвоје нацрт одлуке о буџету за следећу годину, ми смо то урадили, али у међувремену је дошло до нових закључака Владе, па је 20. новембра донета одлука о повећању зарада у јавном сектору.

У децембру за текућу годину биће повећање од 3.5 а у марту још 1.5 проценат, што је укупно око 17 милиона динара опредељених у ту намену и то је јако добро за општу економску ситуацију у којој се налази наша земља и сви запослени у јавном сектору. Определили смо један део средстава која су била намењена за изградњу затвореног базена у Горњем Милановцу, јер је Министарство омладине и спорта изразило жељу да када завршимо пројекат за изградњу, који је у завршној фази, учествује у изградњи, док са друге стране имамо наше привреднике који су расположени да куповином сезонских карата учествују у овом пројекту ( да купе карте унапред ) и општину Горњи Милановац – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине.
Усвајање нацрта одлуке о покретању јавно приватног партнерства са елементима концесије, за обављање јавног линијског превоза путника на територији општине једна је од усвојених тачака данашње Седнице.

 Општинска управа има у надлежности као своју комуналну делатност организацију јавног превоза. 2016. године када сам преузео одговорност за вршење власти у Општини, после 15 година поново смо увели превоз на територији општине Горњи Милановац, не само за повлашћене категорије (ђаке и пензионере) већ редовне линије за све грађане општине. Како би даље унапређивали јавни линијски превоз сматрамо да је најбоље да то урадимо кроз јавно приватно партнерство, где ћемо у самом позиву ограничити рок трајања али и захтевати од понуђача, да дефинишемо колико је годишње улагање у сам саобраћај који они морају да испуне да би могли да закључе уговор са нама. Ко буде најповољнији добиће прилику да сарађује а нама је у интересу да побољшамо квалитет и безбедност услуга које се пружају на нашој територији а превасходно мислим у набавци нових возила што ће бити један од кључних захтева према приватном партнеру шта мора да испуни тачно, односно колико нових возила за колико година мора да укључи у саобраћај да би тај уговор могао да буде на снази – истакао је Ковачевић.
Коментаришући постављање новогодишње расвете и организовани дочек, председник Општине је истакао да је украшавање града почело и да ће бити обављено употребом постојећих украса, без набавке нових јер у ту намену буџетом за текућу годину нису ни опредељена средства. Дочек Нове године општина је до сада организовала у сарадњи са Клубом привреде, али ове године таквог вида организоване прославе неће бити. Новац који није ни предвиђен буџетом не може бити ни опредељен за нешто друго.
Овом приликом усвојен је и закључак о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач општина као и одлука о додели подстицајних средстава за развој сеоског туризма на територији општине Горњи Милановац.

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac budzet opstina dejan kovacevic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.907.289 посета
Тренутно на сајту: 340 посетилац(a)