Два нова возила у власништву Дома здравља Горњи Милановац 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Два нова возила у власништву Дома здравља Горњи Милановац
Trenutno na sajtu: 318       |       Podeli:
04.02.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Председник општине Дејан Ковачевић уручио је данас в.д. директору Дома здравља

Горњи Милановац др Александру Чивовићу кључеве два нова аутомобила за потребе ове здравствене установе.

Овом приликом Ковачевић је подсетио да је од 2016. године општина Горњи Милановац у Дом здравља уложила преко 120 милиона динара како би ова здравствена установа могла да функционише.

„Сви памтимо време када Дом здравља није могао да региструје своја возила, није имао проходан рачун и сви рачуни су били у блокади, нису имали новац за гориво“, рекао је Ковачевић.

Фото: ОУ Горњи Милановац

Према његовим речима ситуација у овој здравственој установи данас је потпуно другачија.

„Општина Горњи Милановац је уложила средства из општинског буџета како би вратила све дугове који су неки пре нас направили неодговорном политиком, пре свега неодговорном кадровском политиком и неодговорним вођењем саме институције,“ навео је Ковачевић и додао је и да је Општина данас у прилици да Дому здравља поклони два нова возила.

„Вредност ова два возила је нешто преко два милиона динара. Поред свих лепих и значајних ствари које су се десиле у претходној години и поред акредитације коју је први пут добио Дом здравља у Горњем Милановцу на три године, општина Горњи Милановац наставља са улагањем. Овога пута обнављамо возни парк. Ја сам сада са в.д. директором погледао и остали део возног парка који је на располагању Дому здравља и то су све стара возила“, казао је председник.

Ковачевић је рекао и да постоји обећање и са републичког нивоа у виду набавке санитетских возила, а најавио је и у будућности улагања у ову здравствену установу од стране општине Горњи Милановац како би примарна здравствена заштита била доступна на територији читаве Општине.

Фото: ОУ Горњи Милановац

В.д. директор ове здравствене установе, др Александар Чивовић изјавио је да Дом здравља Горњи Милановац не би могао да задовољи своје потребе, односно потребе пацијената који су упућени на ову установу да није несебичне подршке и велике помоћи локалне самоуправе. Он је рекао да је Дом здравља у свом возном парку имао двадесет и осам возила, шест је расходовано и тренутно су на броју двадесет и два. Додао је да су два нова возила, набављена захваљујући средствима локалне самоуправе, била неопходна како би запослени могли да стигну до свих пацијената, у шездесет и два села, колико покрива ова здравствена установа.

Фото: ОУ Горњи Милановац

„Једно возило ће бити усмерено ка дијализи. Убацивањем овог возила ослобађамо два која смо до сада користили у ту сврху и можда ћемо моћи једно да дамо за Прањане, а друго ће моћи да користи један од наших лекара који иде на терен у сеоске амбуланте, да има пристојно возило достојно лекара. Друго возило је возило које користи кућно лечење и то је једна значајна ствар. Кадар који махом користи возило су медицинске сестре, сеоски су путеви у питању и јако је тешко прићи до сваке куће у којој се налази лежећи пацијент. Сестре су често морале и по неколико километара да пешаче како би стигле до пацијента“, рекао је Чивовић и додао да је у претходне три године реновирано три амбуланте на сеоском подручју, као и простор од четири стотине метара квадратних у самом седишту Дома здравља. Такође, према његовим речима у свакој организационој јединици су створени битни предуслови за квалитетнији рад.

Фото: ОУ Горњи Милановац

Председник Ковачевић заједно је са в.д. директором Чивовићем обишао и просторије Дома здравља, уверио се у тренутно стање ове здравствене установе и искористио прилику да разговара са пацијентима и запосленима у овој здравственој установи.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.378.588 посета
Тренутно на сајту: 319 посетилац(a)