Додељене Вукове дипломе основцима и средњошколцима у Чачку 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Додељене Вукове дипломе основцима и средњошколцима у Чачку
Trenutno na sajtu: 364       |       Podeli:
29.06.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - У новој згради Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” у Чачку уприличена је додела награда ученицима носиоцима
Додела Вукових диплома основцима и средњошколцима у Чачку, фото: РИНА

Вукове дипломе основних и средњих школа.
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић поздравио је све пристуне ученике, наставнике, професоре, директоре и родитеље рекавши да су управо они заједно успели и довели до оваквих резултата, да данас присутни буду најбољи међу најбољима.

„Ово је стандар поклона које град уручује најбољима ђацима већ годинама. Ове године вас 176 има фантастичне резултате, где је 112 основаца и 64 средњошколца. Боримо се и чинимо све да постоје овакви простори као што је Градска библиотека са читаоницом и свим садржајима, да имамо нове саобраћајнице и аеродром како не бисте одлазите из Чачка већ да се после завршених студија увек враћате у ваш град. Данас сам присуствовао и прослави 70 година матуре гимназилајаца, желим Вам да се и ви после много година поново окупите у вашем Чачку и да се радујете”, рекао је Тодоровић.

Алекса Јовановић из Гимназије са природно - математичког смера један је од ђака који је данас добио ову престижну награду.

Алекса Јовановић

„Дивним путовањем сматрам ове четири године јер смо научили много тога, а пре свега да будемо одговорни. Мислим да смо спремни не само за будуће изазове које нам живот представља и будуће школовање већ генерално за све ситуације, научили смо да будемо и тимски играчи. Да поново могу да урадимо опет би све исто. Јесте било тешко доћи до Вукове дипломе, али смо научили да распоредимо своје време и своје обавезе и да све може да се стигне уз добар план и програм”, каже Алекса који је уписао Информационе технологије и системе на Факултету организационих наука у Београду и наравно упао на буџет.

Алекса каже да себе види у Београду а да не би волео да оде у иностранство, јер воли своју земљу и сматра да смо јако присни, али ако не буде имао услове за које сматра да су непходни за његов уложени труд, онда ће отићи у иностранство да нађе бољу прилику.

Милица Ђукић

Милица Ђукић из Чачка завршила је Гимназију, природно - математички смер са свим петицама и спремна је да упише Технолошко - металуршки факултет смер хемијско инжењерство.

„Чачанска Гимназија ми је пружила непходно образовање, добру основу за даљи наставак школавања а у свему томе ми је помогла и чачанска општина. Ове четири године било је напорно и исцрпљујуће али сада када је дошао крај мислим да се исплатило. Имамо и наградну екскурзију, не знамо када ће се реализовати али знамо да ће бити предивно искуство као што су и године школовања”, рекла је Милица.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.175.351 посета
Тренутно на сајту: 362 посетилац(a)