Тодоровић: 220 радника примљено је у чачанску болницу, ево ко су могући кандидати за место директора 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Тодоровић: 220 радника примљено је у чачанску болницу, ево ко су могући кандидати за место директора
Trenutno na sajtu: 341       |       Podeli:
15.10.2021 | 1 коментар(а)



Чачак - Актуелно стање у чачанским здравственим установама била је тема разговора са градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем.

Он је истакао да су сви здравствени радници велики јунаци, и да је у доба епидемије огроман терет на њима.

„Као локална самоуправа смо уз њих од почетка, као и уз Дом здравља, Завод за јавно здравље, једноставно ту смо да обезбедимо шта можемо у овој нимало лакој ситуацији", рекао је градоначелник Чачка.

Коментаришући одређена превирања у Општој чачанској болници, он је казао да сматра да др Мирослав Сретеновић, директор те установе, чини све што може и да даје велики допринос са свим својим помоћницима, начелницима итд.

„За кадровска решења по том питању нисам надлежан, ради се о систему Министарства здравља. Сретеновић је добар стручњак, частан човек, има подршку колектива, разуме га, а то је најважније. А да ли ће доћи пре или касније до неких промена, у овом моменту не могу да кажем", казао је Тодоровић и подсетио да са министром Златибором Лончаром има одличну сарадњу.

Пет и по година је како је наша болница добила ултразвукове, да не заборавим реконструисано породилиште, ангио-салу са преко три и по хиљаде интервенција за две и по године, казао је он додајући да је посао за доста младих кадрова уговорен - 220 лекара, медицинских сестара...

Иначе, како Глас западне Србије сазнаје на месту директора могло би се наћи чак три кандидата, један од њих је садашњи заменик Дејан Дабић, затим један професор доктор који тренутно ради у Београду а у јавности се помиње и др Александар Пајовић. Др Сретеновић по општем мишљењу грађана, уз дружно поштовање као стручњак ипак није успео да се у општој болници наметне као руководилац и чињеница је да ту има великиих проблема.


ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • mile

    nijedan doktor ne treba da bude direktor bolnice.to je bezanje od struke i znanja.direktor treba da bude tehnicko lice ,organizator rada,nadzor i kontrola i nad medicinskim osobljem i pacijentima.u svim bolnicama treba postaviti kamere i uvesti protektorat.treba razdvojiti novac za zarade i lecenje pacijenata.bolesnik dosao u bolnicu,a lekar pise sta da kupi od lekova.bolesnik nema novac,gde da kupi.zasto bolnica nema lekove.gde su pare korisnika RFZO?preskupi lekovi zbog politicke provizije opljackali su fond.cene,sastav,poreklo ,kontolu lekova drzava vise ne kontrolise. i vlada potuni haos,ne samo u zdravsvu vec u svim sferama zivota i rada.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.159.183 посета
    Тренутно на сајту: 341 посетилац(a)