Јовановић: Представљам грађане и на литургији 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Јовановић: Представљам грађане и на литургији
Trenutno na sajtu: 336       |       Podeli:
17.04.2020 | 0 коментар(а)



Топола - Народни посланик и председник СО Топола Драган Јовановић за време трајања најдужег полицијског часа протекле недеље обилазио је

 цркве и манастире да би присуствовао литургијама.У суботу, 11.априла, био је на литургији у Карађорђевој цркви у Тополи и сликао се са свештеницима без заштитне опреме. У недељу, 12. априла, посетио је манастир Вољавча, који се и не налази на територији општине Топола, однео колач јер му је тај дан била страначка слава, тамо присуствовао литургији и сликао се са монахињом Евгенијом са непрописно стављеном маском. Све наведено је јавно објавио на свом Фејсбук профилу и изазвао гнев грађана, а нарочито верника и оних који су славили Лазареву суботу. Сви они су били послушни, тако да се нису окупљали ни у цркви, нити породично – каже се у писму које је потписано као Дијана, које је стигло на адресу Данаса.

Одговарајући на ове оптужбе председник општине Топола истиче да је писмо наставак хајке локалног СНС на њега, а да је његова обавеза као члана кризног штаба у време пандемије да обилази и помаже грађанима, што он и чини.

Одговарајући на оптужбе да је у време најдужег полицијског часа обилазио цркве и манастире, Јовановић у писаној изјави за Данас каже да као посланик и члан општинског штаба за ванредне ситуације поседује дозволу за кретање, а да је у манастир Вољавча ишао на позив сестринства манастира.

„Тај манастир је од Тополе удаљен 15 километара, а од моје родне куће у Блазнави пет километара. Сестринство је тражило да им помогнем у храни и средствима за дезинфекцију, јер им је помоћ преко била потребна и јер су уплашене, будући да је сестринство једног манастира у близини Крагујевца комплетно оболело од корона вируса и налази се у болници. Потичем из свештеничке породице и сматрам својом обавезом да помогнем и охрабрим, јер верни шумадијски народ због ограничавања кретања не може да долази у цркве и манастире и на своје највеће празнике“, каже Јовановић и признаје да је на други дан Лазареве суботе, односно у недељу на Цвети у осам сати био у манастиру, присуствовао литургији где је, осим монахиња, био сам.

Јовановић каже да је запалио свећу за здравље, уручио помоћ манастиру, без икакве помпе и камера. Напомиње да је општина Топола у протеклих 25 дана ванредног стања уручила више од 620 пакета помоћи како социјално угроженим породицама, тако и породицама са малом децом.

„Због тога смо добили признање и републичког заштитника грађана Зорана Пашалића за брзо реаговање на сваки проблем. Као народни посланик и председник скупштине општине представљам грађане на сваком месту па и на литургији, када они због забране кретања не могу бити. Општина Топола одолева корони, сељаци марљиво обрађују своје воћњаке и њиве. Обезбедили смо више од 3.500 дозвола за кретање свим носиоцима газдинстава у нашој општини тако што смо за сваког од њих слали захтеве МУП-у Србије како би успели да некако завршимо радове у воћњацима. Нико овде не иде од беса на пикнике или некакве излете, већ људи марљиво раде“, истиче Јовановић и додаје да је пола своје месечне плате, што је 50.000 динара, док траје ванредно стање усмерио у хуманитарне сврхе.

Наводи и да је од увођења ванредног стања сам обавио више стотина разговора са мештанима како Тополе, тако суседних општина који се такође јављају, јер у својим општинама не могу да остваре директне контакте са својим председницима и не могу да добију помоћ.

Осим са њима, каже, разговара и помаже и грађанима који су сада у овом ванредном стању гости Тополе. Један број њих се вратио из иностранства, а таквих је према процени МУП-а више од 1.500, а и свако ко је из Београда или неког другог града имао овде викендицу или наслеђену кућу сада је у општини Топола. То је скоро 5.000 људи више него што их има у нормалним приликама.

Јовановић напомиње да то што општина Топола добро функционише и у време пандемије очигледно смета напредњацима које у Шумадији нико неће.

„Замислите њихови функционери су 24 сата дневно на свим телевизијама са националном фреквенцијом, а мени се спочитава посета свештеницима Опленачког намесништва као и сестринству манастира Вољавче“ , закључује Драган Јовановић, који је лидер странке Боља Србија.

ГЗС/ Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


jovanovic liturgija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.474.871 посета
Тренутно на сајту: 336 посетилац(a)