Почео други круг пријава за доделу стамбених решења и мера активне инклузије припадницима рањивих друштвених група у Чачку 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Почео други круг пријава за доделу стамбених решења и мера активне инклузије припадницима рањивих друштвених група у Чачку
Trenutno na sajtu: 297       |       Podeli:
06.12.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - У оквиру пројекта „Не остављајући никога иза себе – адекватно становање и активно укључивање осетљивих друштвених група у Чачку",

који спроводи Град Чачак, а који финансира Европска унија, отворена су два јавна позива за доделу помоћи у виду стамбених решења и мера активне инклузије.

У оквиру првог јавног позива могуће је аплицирати за помоћ у виду куповине индивидуалних стамбених јединица и додатну помоћ кроз набавку и уградњу грађевинског материјала за поправку или адаптацију предметне стамбене јединице.

У оквиру овог јавног позива биће додељено 5 стамбених јединица, од чега 2 за породице чији су чланови жене жртве породичног насиља, 2 за породице чији су чланови Роми, и једна за породицу која припада било којој од ове две групе, а која оствари виши број бодова.

У оквиру другог јавног позива могуће је аплицирати за помоћ која се односи на побољшање услова становања породичног стана или куће у приватном власништву, доделом и уградњом пакета грађевинског материјала за санацију, адаптацију или реконструкцију стана, односно породичне куће и пружање подршке кроз спровођење мера активне инклузије. Ова врста подршке побољшању услова становања биће додељена за укупно 6 породица, од чега 2 породице које међу својим члановима имају жене жртве породичног насиља, 3 породице чији су чланови особе са инвалидитетом и 1 породица која међу својим члановима има лица ромске националности.

Сви корисници који буду изабрани за доделу стамбених решења биће укључени и у мере активне инклузије које обухватају мере повећања запошљивости (преквалификације, обуке за покретање бизниса, и друго), мере запошљавања (грантови за покретање бизниса, запошљавање код послодавца), опремање породичног домаћинства намештајем и техником, психо-социјалну подршку и пружање социјалних услуга и правне помоћи.

Пријаве за јавне позиве могу се предати у периоду од 7. децембра 2022. године до 12. јануара 2023. године. Информације о пројекту и јавним позвима могуће је добити и путем инфо телефона 064/536-2579 који је доступан током целог дана, као и у просторијама Центра за социјални рад, на адреси Пиварска 1. Сви заинтересовани могу се информисати и путем инфо сесије, која ће бити одржана у понедељак, 12. децембра, у сали скупштине Града, у 11 часова.

Текстови јавних позива доступни су на веб сајту Града Чачка и пројектних партнера, као и на огласним таблама. Обрасци за пријаву могу се преузети путем веб сајта Града као и у просторијама Центра за социјални рад, Пиварска 1 (зграда некадашње Чачанске банке), радним данима од 9 до 15 часова.

Пројекат спроводи Град Чачак у партнерству са Градском стамбеном агенцијом Чачак, Центром за социјални рад Чачак, Установом за пружање услуга социјалне заштите Зрачак Чачак и удружењем грађана ИДЦ. Пројекат је део програма „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији’’.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.803.635 посета
Тренутно на сајту: 298 посетилац(a)