Ружић: Прибој има велики потенцијал, Рвовић: Радимо на побољшању животног стандарда 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ружић: Прибој има велики потенцијал, Рвовић: Радимо на побољшању животног стандарда
Trenutno na sajtu: 359       |       Podeli:
14.07.2019 | 0 коментар(а)



Прибој – Сви воле и радо одлазе на рафтинг Таром или Дрином, међутим манифестација “Лимски биатлон”
Ружиж, Рвовић и Мрдовић на састанку, фото: РИНА

показала је да и ова прелепа река има шта да понуди турстима.

“Драго ми је што је локална самоуправа аплицирала и што смо били у прилици да са скромних три милиона динара помогнемо ову манифестацију. Влада је показала да је заинтересована за равномерни развој целе земље и потрудићемо се да се Прибој врати на туристичку мапу Србије, а ова манифестација је само корак напред”, изјавио је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

Ружић је истакао да општина Прибој има изузетан потенцијал и да се у односу на претходне године овде сада реализују бројни пројекти.

“Велики изазови стоје пред локалном влашћу, али очекујем да ће их уз помоћ Владе РС успешно превазићи. Ова општина покренута је са мртве тачке на којој је била дуги низ година. Ретко ко има такав кампус који садржи спортске терене, халу, олимписјки базен и то све поред реке Лим”, нагласио је Ружић.

Министар се сложио да је његова посета Прибоју за време Лимског биатлона већ постала традиција и да ће следеће године успети да види колико се заиста напредовало.

Председник општине, Лазар Рвовић, наглашава да је ова манифестација само једна у низу која има за циљ побољшање живота Прибојаца.

“Желимо да се наша општина врати на туристичку, али и на индустријску мапу Србије. Имамо добру сарадњу са Владом РС и захвални смо на томе. Желимо да потенцијали Лима буду максимално искоришћени и да сезона траје шест месеци. Прелепо је видети да су сви смештајни капацитети попуњени и да се тражи кревет више. Ту слику желимо да видимо увек и ка томе улажемо наше напоре”, рекао је Рвовић.

Ситуација у овој општини, како каже Рвовић, иде на боље, али не баш динамиком какву би сви желели.

“Помаци и напредак су свима видљиви, али овде народ још увек живи тешко. Развој туризма може да буде једна од наших опција, јер то ће привући бројне туристе у нашу општину, али и ивеститоре”, навео је Рвовић и поменуо пример хотела у старом делу општине.

“Хотел у старом делу Прибоја је откупио инвеститор који ће у њега уложити око два милиона евра. Тај део града ће добити нови изглед јер ће бити урађене и фасаде на зградама, као што ће изгледати фасада хотела. Биће изграђени нови тротоари, али и реновирана зграда железничке станице”, казао је Рвовић.

РИНА

 

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj ruzic napredak lim

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.479.799 посета
Тренутно на сајту: 359 посетилац(a)