Јеремић: Режиму дани одбројани, сви у Београд 13. априла 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Јеремић: Режиму дани одбројани, сви у Београд 13. априла
Trenutno na sajtu: 357       |       Podeli:
01.04.2019 | 0 коментар(а)



Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је у Врбасу на протесту „Један од пет милиона“
Фото: РИНА

да су режиму Александра Вучића „дани одбројани“ и позвао све грађане Србије да 13. априла дођу у Београд на велики митинг.

„Један од наших највећих писаца, Иво Андрић, једном приликом је рекао – дође тако некад време када паметни ућуте, будале проговоре, а фукара се обогати. У таквом времену смо до скора живели, али њему ускоро долази крај. У Београду ће 13. априла паметни проговорити – а будале ће заћутати и фукара која се обогатила морати да врати сваки динар који је отела од народа. Вучићев режим почива на зиду лажи, страха и издаје. Када се прва велика цигла извуче из тог зида, он ће пасти као кула од карата“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да Вучић убрзано губи подршку народа, док је, са друге стране, све више оних који се не боје да кажу да жуде за слободом и демократијом.

„Нас је све више, а њих све мање. Уз Вучића ће на крају остати само његов брат и нарко дилери, Тони Блер и Герхард Шредер, Вулин и Јутка. Уз њега ће остати Жељко Митровић, а на нашој страни слободни људи Србије и сви градови у којима грађани протестују – Крагујевац, Нови Сад, Чачак, Врање, Лесковац, Зрењанин, Параћин, Краљево… На нашој страни је и Београд – дођите и уверите се 13. априла,” рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је Војводина „најплоднији комад земље“ на потезу од Северног мора до Медитерана, и да има капацитет да прехрани пола Европе.

„У Војводину се због њене културе и њеног богатства увек долазило, вековима. Ово је први пут да се из Војводине, и то масовно, одлази. То није нормално. Режим лаже када каже да се ми боримо за власт. Ми се боримо за слободу, за достојанство, за нормалне школе и болнице, за слободне медије и институције. Ми се боримо за то да када се у Србији каже ’фарма’ човеку прво падне напамет Војводина, а не Пинк и Жељко Митровић“, рекао је Јеремић.

Јеремић је рекао да „када тиранин прода душу ђаволу да би сачувао привилегије и опстао на власти, он тада прелази мост преко којег више не може да се врати назад”, и да се Вучићу не сме допустити да се у име државе и народа трајно одрекне Косова и Метохије, јер ту неће бити крај.

„Онда ће му, да би спасао главу, тражити још. Прво да пусти мигранте, па да се одрекне Републике Српске, па да уђе у НАТО. Захтевима неће бити краја, а он ће их, један за другим, у борби за голи опстанак, све испуњавати. Морамо му зато стати на пут, док не буде касно”, навео је Јеремић.

ГЗС / Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.482.508 посета
Тренутно на сајту: 358 посетилац(a)