Стара Топола – нови центар 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Стара Топола – нови центар
Trenutno na sajtu: 407       |       Podeli:
29.03.2018 | 0 коментар(а)



Топола- Студенти четврте године Архитектонског факултета из Београда, смер Урбанистички студио, посетили су Тополу. Студенте су

предводили декан факултета професор Владан Ђокић и доц. Милица Милојевић, објављено је на сајту општине Топола.

Састанак је одржан у простору новоотвореног Визиторског центра Туристичке организације „Опленац”. Предмет рада – пројектни задатак студената у овом семестру зваће се “Стара Топола – нови центар”. Циљ задатка је идејно осмислити блок-простор “испод” Карађорђевог града. Пре разговора са студентима, проф. Ђокић и доц. Милојевић посетили су општинско руководство. У разговору са председником општине Драганом Живановићем и председником Скупштине општине Драганом Јовановићем могло се између осталог чути и обећање да ће студент чији рад буде најбоље вреднован бити од стране Општине Топола новчано награђен. Проф. Ђокић и председник Скупштине Јовановић постигли су и договор о потписивању општег уговора о пословно-техничкој сарадњи између општине Топола и Архитектонског факултета. На самом састанку у Визиторском центру, руководилац одељења за урбанизам Општинске управе Ивана Блажић-Шевић упознала је студенте са планском документацијом и законском регулативом простора.

Намера је да се блок испод Карађорђевог града ка Визиторском центру и Карађорђевој чесми идејно разради и осмисли како би се учинио привлачним за туристе и саме грађане општине. Треба истаћи и да се план уређења овог простора поклапа са Планом детаљне регулације “Старо језгро Тополе”. На скупу се могло чути о постојању реалне потребе за утврђивањем центра града. Стара варош, стара Топола се управо на овом простору и развила тако да ће у свом семестралном задатку студенти и то имати у виду.

По завршетку семестра радови студената ће бити публиковани у виду монографије, а на тему „Стара Топола – нови центар” ће се организовати и изложба у време одржавања овогодишње Опленачке бербе.

ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.486.115 посета
Тренутно на сајту: 407 посетилац(a)