Центар за социјални рад у Чачку коначно добио нове просторије у центру града, Кисић Тепавчевић: Заједно градимо Србију без баријера 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Центар за социјални рад у Чачку коначно добио нове просторије у центру града, Кисић Тепавчевић: Заједно градимо Србију без баријера
Trenutno na sajtu: 332       |       Podeli:
25.10.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Данас су отворене нове просторије Центра за социјални рад у Чачку. Ова установа сада
др Дарија Кисић Тепавчевић, Центар за Социјални рад, Чачак, фото: ГЗС

је смештена у некадашњој управној згради Чачанске банке, сада Халк банке, у строгом центру града.

Центар за социјални рад, Чачак, фото: ГЗС

Свечаном отварању присуствовала је и министарка за рад, запошљавања, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је истакла да су овакве активности показатељ јачања система социјалне заштите у земљи, за које надлежно министарство издваја све више средства.

др Дарија Кисић Тепавчевић, Центар за Социјални рад, Чачак, фото: ГЗС

„Ми континуирано радимо на измени различитог законодавног оквира, који би омогућио проширење социјалних услуга и оснажио сам систем. Током ове гоидине усвојен је закон о социјалној карти, који креће са применом у марту следеће године. То ће омогућити праведнију расподелу социјалне помоћи. Министарство посвећује пажњу и повећању инфраструктурних капацитета установа социјалне заштите, за шта је ове године издвојено 217 милиона динара. За опремање ових установа издвојено је 504 милиона динара” - рекла је Кисић Тепавчевић и додала да се такође ради на јачању кадровског капацитета, па је од почетка пандемије до данас у установама социјалне заштите запослено 910 особа на неодређено време.

Центар за социјални рад у Чачку има осам хиљада и седамсто корисника, којима услуге пружа 46 запослених. До данас је ова установа била смештена на три различите локације, у неадекватним просторима, што је утицало на квалитет услуга.

Нове просторије Центра за Социјални рад у смаом средишту Чачка, фото: ГЗС

„Пословни простор од приближно 900 квадратних метара чине бројне канцеларије и сале за стручне скупове и едукације. Једна сала је опредељена за собу за контролисано виђање деце са родитељима са којима не живе. Добили смо зграду која одговара потребама ове централне установе социјалне заштите. Важно је да ће овај пропстор омогућити да наша организација рада не буде више препрека стручном раду” - нагласила је Бранимирка Радисавчевић, директорка Центра за социјални рад у Чачку.
Локална самоуправа самостално је издвојила средства за куповину овог објекта, вредног нешто више од милион и шесто хиљада евра.

др Дарија Кисић Тепавчевић са челницима Чачка, фото: ГЗС

„Након 62 године, обезбедили смо простор, за који смо се борили више од две године са власником зграде, односно Халк банке, и успели да је купимо,пре свега за потребе запослених и корисника Центра за социјални рад града Чачка . Важно је да је зграда приступачна за особе са инвалидитетом, од приступних рампи до лифтова” - изјавио је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Министарка Дарија Кисић Тепавчевић обишла је и Центар за пружање услуга социјалне заштите „Зрачак”, јединствен у Моравичком округу, након чега је радну посету завршила обиласком Удружења параплегичара, у коме је запослено шест лица са инвалидитетом. Корисници овог удружења раде на изради пехара и штампању текстила.

Др Дарија Кисић посетила Установу „Зрачак”, фото: ГЗС

„Они имају јако специфичну врсту делатности и видимо да су конкурентни на тржишту и ми ћемо их у томе подржати у наредном периоду” - обећала је министарка.

Овом приликом остварен је и контакт са полазницима Академије младих лидера са инвалидитетом, који организују својеврстан караван радионица у бројним градовима Србије. Министарка је истакла да држава континуирано ради на пружању подршке људима са инвалидитетом.

Др Дарија Кисић посетила Установу „Зрачак”, фото: ГЗС

„То су особе које су препуне енергије, способни млади људи, који имају много идеја. Ми се трудимо да их у тим идејама подржимо. У току ове године за рад удружења квадриплегичара у Чачку и осам удружења особа са инвалидитетом у овом граду издвојили смо 2,5 милиона динара, а када је у питању подршка предузећу у ПЕХАР УП, у оквиру овог удружења параплегичара, ту смо за ову годину определили три милиона динара. Сви заједно градимо Србију без баријера” - закључила је министарка Кисић Тепавчевић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


centar socijalni rad ministarka rad halk banka

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.784.282 посета
Тренутно на сајту: 332 посетилац(a)