СНС Чачак - само 20% родитеља плаћа вишу цену, др Радојевић не разуме одлуку 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
СНС Чачак - само 20% родитеља плаћа вишу цену, др Радојевић не разуме одлуку
Trenutno na sajtu: 362       |       Podeli:
01.05.2015 | 0 коментар(а)



Чачак - Повереници СНС у Чачку издали су саопштење поводом јучерашњег различитог става ове партије по питању

цена у предшколским установама и  иступања посланика др радојевића  који је тражио да се ова тачка скине са дневног реда  јер ће  њеним усвајањем 20% посто социјално најугроженије деце додатно угрозити њихов положај. Саопштење  преносимо у целости

Поводом иступа одборника Српске напредне странке Александра Радојевића на данашњој седници скупштине града у којем је тражио скидање са дневног реда доношење одлуке о утврђивању економске цене вртића желимо да нагласимо да је та одлука законска обавеза утврђена републичким правилником о утврђивању економске цене вртића. Тим правилником јасно су дефинисани критеријуми за утврђивање економске цене и на примеру града Чачка она износи 20 662 динара по детету на месечном нивоу. Законом је утврђено да родитељи плаћају 20% од економске цене. Применом ове одлуке преко 80% родитеља би плаћало нижу цену, док би остатак плаћао више цене у односу на постојеће. Зато је паралелно са овом одлуком урађен нацрт правилника о регресирању боравка деце у вртићу који ће омогућити у највећој мери да родитељи који су до сада имали повлашћен статус тај статус и задрже. Примена овог правилника почеће истовремено са применом одлуке о утврђивању нове економске цене.

Такође наглашавамо да одборник Радојевић није присуствовао припремној седници одборничке групе СНС на којој је заузет став по питању сваке од данашњих тачака дневног реда. Да је био присутан сигурно би разумео да се одлука доноси у складу са законом и да њеним одлагањем не би добили ништа сем кашњења у обавезној примени правилника. Као озбиљна и одговорна странка сматрамо да са нашим одборником не треба да полемишемо у јавности већ на страначким органима, али смо дужни да не дозволимо да се грађани доводе у заблуду у циљу личне промоције појединаца.

Позивамо све актере чачанског политичког живота и медије да се не баве популистичким и политикантским методама на осетљивим друштвеним темама као што су деца и борба за повећање наталитета.

Српска напредна странка Чачак




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.110.759 посета
Тренутно на сајту: 363 посетилац(a)