Чачак обележио градску славу Спасовдан 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Чачак обележио градску славу Спасовдан
Trenutno na sajtu: 374       |       Podeli:
10.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак – Град Чачак и храм Светог Вазнесења Господњег заједно су данас обележили
Фото: ГЗС

своју славу Спасовдан. Тим поводом у Храму Вазнесења Господњег уприличена је празнична литургија којој су поред старешине храма Вазнесења Господњег Марка Мирковића присуствовали градоначелник Чачка Милуна Тодоровића и Његово Преосвештенство Епископ жички Јустин.

Обележена градска слава и слава храма Фото: ГЗС

Празничну литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ жички Јустин, уз присуство градоначелника, сарадника и свештенства Светога храма и старешина храмова из осталих градова.

„Ово је велики празник и слава нашег града и слава храма, тако да смо данас овде заједнички домаћини и молимо се Господу Исусу Христу да услиши молитве које су данас упућене. Желим да се захвалим у име наше цркве Граду Чачку, посебно градоначелнику на свесрдној помоћи која сваке године долази на рачун нашега храма . Композиција Вазнесења Господњег која је осликана у храму је дар нашег града, упоредо са тим градоначелник се труди да помогнемо завршетак овог парохијског дома.”, рекао је Старешина храма Вазнесеља Господњег Марко Мирковић.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић честитао је свим верницима и суграђанима данашњи празник.

„Честитам свим грађанима Чачка христољубивом православном срском народу данашњи велики празник , дан Вазнесења Господњег , у народу познат као Спасовдан. У овим изазовним временима морамо да будемо сложни и оно што пропагира наша вера да будемо у заједништву и да се снагом и љубављу боримо против оваквих пошасти као што је ова за коју се надамо да је из нас”, рекао је Градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

У данашњој посланици Његово Преосвештенство Епископ жички Јустин рекао је:
„Нас је Господ Бог почаствовао и поставио у своме телу јер је он Бог и човек, он је прославио нас , не само душе наше, него и тело наше, читавог човека. Замислите каква је то част да Господ Бог из превелике љубави своје долази овде на земљу да спаси посрнулог, изранављеног, грешног и палог човека, то је доказ и мера његове љубави”.

 

 

Глас Западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


slava spasovdan grad hram

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.755.205 посета
Тренутно на сајту: 375 посетилац(a)