Овчар Бања трећи пут окупља најбоље пењаче региона 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Овчар Бања трећи пут окупља најбоље пењаче региона
Trenutno na sajtu: 555       |       Podeli:
28.10.2019 | 0 коментар(а)



Oвчар Бања - Прво коло отвореног Словеначко-хрватско-српског купа 2019. у драј тулингу,

као симулацији пењања на леду, биће одржано у Овчар Бањи, 2. новембра 2019. године у организацији Комисије за драј тулинг и такмичарско пењање на леду Планинарског савеза Србије и КЕС Армадилло.

На Купу ће учествовати пењачи клубова из Србије, Хрватске и Словеније, а такмичиће се у дисциплини тежинско пењање на сувој стени која представља најбољи природни симулатор леда.

Пењање на леду и драј тулинг, као симулација пењања на леду на сувој стени и на вештачким полигонима, представља нови спорт који већ је доживео праву експанзију у свету, а очекује се да постане олимпијска дисциплина.

Српски тим однео све похвале

Комисија за драј тулинг и такмичарско пењање у леду формирана је у оквиру Планинарског савеза Србије са задатком да у складу са најновијим достигнућима у овом спорту почне развој ове дисциплине у Србији. Под вођством председнице Комисије за драј тулинг и такмичарско пењање на леду ПСС, Катарине Мановски, окупили су се такмичари српских клубова који су “пробили лед” и почели развој готово извесно будуће олимпијске дисциплине.

Први полигон за тренинг пронашао је на Каблару инструктор алпинизма Петар Шундерић председник КЕС Армадилло из Чачка, а следећи корак је био прикључење регионалном Словенчко/хрватском Купу и развој Словеначко-хрватско-српског купа у Овчар Бањи.

У марту 2016. успешно је организовано промотивно такмичење у Овчар Бањи, након чега указано је поверење српском тиму да једно коло регионалне лиге организује у Србији.

Први пут Словеначко-хрватско-српски куп организован је 2017. године, домаћини и организатори, Планинарски савез Србије и КЕС Армадилло из Чачка, похваљени су за одличну организацију изузетно успешног такмичења.

У наставку сезоне наш тим осваја екипно прво место у овом регионалном такмицењу. Учествује као репрезентација на два кола Европског купа, а Катрина Мановски учествује и на два кола Светског купа и чиме су српски представници постали пуноправни чланови ове атрактивне спортске дисциплине.

Након прошлогодишње успешне организације првог кола Словеначко-хрватско-српског купа у Овчар Бањи, ново окупљање заказано је први викенд у новембру како би се одмериле снаге у 2019. години

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ovcar banja treci penjaci regijona njbolji

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.427.313 посета
Тренутно на сајту: 555 посетилац(a)