Ана Брнабић сутра објављује имена министара, за сваки ресор конкурисало најмање четири кандидата 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Ана Брнабић сутра објављује имена министара, за сваки ресор конкурисало најмање четири кандидата
Trenutno na sajtu: 434       |       Podeli:
19.10.2020 | 0 коментар(а)



Србија ће нову владу добити највероватније сутра, за када је заказана и седница председништва СНС-а након које би требало

да буде познат састав следеће извршне власти са Аном Брнабић на челу.

Дакле, и поред најава да ће нова-стара премијерка Ана Брнабић представити свој будући кабинет, постоји велика могућност да нови министри буду именовани дан касније. Нова влада би могла да уђе у историју пошто би, како је предложио председник Александар Вучић, требало да има чак 50 одсто жена међу члановима. Једно је сигурно, премијерка ће остати иста.

- Морам да нагласим да смо имали више кандидата за мандатара. Захвалио сам се појединим кандидатима који су били вредни и одани странци и политици за коју се залажемо. Ја сам пре неколико минута потписао одлуку и предложио Ану Брнабић за мандатара. Она је водила дисциплиновану и одговорну политику, није се додворавала ни страним центрима моћи, нити коме у земљи - рекао је Вучић и додао да ништа крупно не може да јој замери.

Занимљиво је да се још не зна ко ће бити коалициони партнери СНС у тој влади. Шеф државе је раније најављивао више опција, како владу СНС са мањинама, коалицију са СПС-ом, коалицију са СПАС-ом, као и концентрациону владу, али је у међувремену, чини се, прва најмање вероватна, а са последњом се најмање спекулише.

Премијерка Ана Брнабић је рекла да је на органима Српске напредне странке да се донесу одлуке о саставу будуће владе Србије, али да председник Србије и СНС Александар Вучић нема проблем да понуди више него што је неко освојио на изборима, алудирајући на мање партије које су ушле у Скупштину.

- Идеја је да имамо што шири друштвени консензус о тешким питањима - рекла је Брнабићева.

Иначе, за свако министарство била је велика конкуренција, па је најмање четворо кандидата конкурисало за сваки од ресора. Неки од кандидата су потпуно заслужено очекивали именовање, док су други очекивали да ће добити функцију захваљујући притисцима.

Медији су до сада саставили више влада, с тим што су неке од актуелних министара видели у већини тих слагалица, укључујући Синишу Малог, Зорану Михајловић, Бранислава Недимовића, али и Мају Гојковић, Горана Весића, Марка Чадежа.

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић је једно време била виђена за смену јер нема нарочите резултате. Како сазнајемо, њу би могла да замени Сузана Грубјешић, некадашња потпредседница владе за европске интеграције.

Када је реч о Министарству културе, извесно је да Владан Вукосављевић неће остати министар. На то место као први кандидат је претходних недеља помињана досадашња председница Скупштине Србије Маја Гојковић.

Александар Вулин недавно је изјавио да што се њега тиче више не мора да буде министар и да би се, у случају да се повуче, бавио новинарством. Као могуће замене помињали су се Марија Обрадовић из СНС, али и актуелни министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, за кога се причало да неће остати у МУП-у.

Донедавно је Зорана Михајловић важила за неког ко 100 одсто остаје у влади, и то на челу истог ресора, али како сазнајемо, то више није извесно.

Председница београдске општине Савски венац Ирена Вујовић тражила је Министарство енергетике, које данас води социјалиста Александар Антић, верујући да може да одговори том задатку. Међутим, њој највероватније неће бити испуњена жеља, али би могла да добије неко друго министарство.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација више неће водити Расим Љајић, али ће, по свој прилици, ресор преузети неко из његове странке. За сада, како сазнајемо, постоје три кандидата. Шта ће бити са актуелним министром здравља Златибором Лончаром, није познато. На крају првог пика короне у јавности се појавила информација да би заменица директора "Батута" Дарија Кисић Тепавчевић могла да преузме здравство. Хоће ли Ивица Дачић наставити да води спољне послове, пре свега зависи од тога хоће ли СПС остати у влади.

ГЗС/Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ministarstva ana branabic vlada

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.765.724 посета
Тренутно на сајту: 435 посетилац(a)