Златар - планина и за лек и за одмор (ВИДЕО) 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Златар - планина и за лек и за одмор (ВИДЕО)
Trenutno na sajtu: 444       |       Podeli:
10.11.2018 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Златар је био заборављена планина али од 2012. па закључно са овом годином уложено је много рада,

 

труда и енергије како би се за само шест година број регистрованих ноћења са 2.500 повећао на 100.000. Онда вам је јасно зашто се сада говори о једној златној планини, рекао је в. д. директора Туристичке организација Златар Бранко Пуцаревић.

„Летња сезона је била веома успешна, много активности и манифестација попут Златар феста, Златарске сиријаде, Сеоске олимпијаде...Златар је и ваздушна бања због укрштања две климе планинске и медитеранске. Пребогат је азотом и терпентином па је идеално место за припреме како спортско-рекреативних екипа тако и особа ккоје желе активан одмор а посебно за оне са кардио-васкуларним проблемима. Тако да људи који дођу на Златар поред одмора могу и да се лече”, рекао је Пуцаревић.

Према његовим речима труде се да гостима обезбеде што више различитих садржаја на више локалитета.

„Мало је то било тешко урадити јер смо били запостављена планина. Сада смо на правом путу и Златар је препознат на туристичкој мапи не само Србије него и света. Последњих година осетан је пораст страних гостију који долазе на Златар”, истакао је Пуцаревић.

Плaнина Златар посебно је препознатљива по резервату природе „Увац”.

Посебно треба посетити ово заштићено подручје, ушачки пећински систем, краља небеских висина-белоглавног супа, језера Радинско, Златарско, Сјеничко и када на то додате златарску кухињу добије се добитна комбинацију”, истакао је директор ТО Златар.

Ове године Златар се представио на свим сајмовима у Србији, према речима Пуцаревића, стигла је понуду и за гостовање у иностранство, јер су прошле године то учинили у Лондону и Русији.

„Велика заинтересованост је владала за нашу планину, а о томе сведоче и подаци да су сви капацитети само за хотел Панораму распродати до октобра следеће године, где је добар део послова договорен на сајму”, казао је он.

Туристика организација Златар има одличну сарадњу и са Министарством трговине, туризма и телекомуникација.

Ресорно министарство нам је помоглу у финансирању свих пројеката. У завршној фази је изградња зип лајна система, који ће бити најдужи у Србији од 610 метара одлазне сајле, и први ће имати и повратну. Министарство је финансирало пројекат са 2 милиона динара а учешће општине и ТО је исто толико. Затим, пре месец дана је потписан нови пројекат који такође се финансира из министарства уз учешће локалне самоуправе и ТО, а то је изградња пешачке стазе са свим мобилијаром. Укупна дужина са већ постојећом ће бити негде око 6 км. Циљ нам је да повежемо град са туристичком зоном Златара. Такође имамо и пројекат Златовање који смо имплеметирали са организацијом Србија за младе кроз који нас је посетило 2.500 младих људи. Ниједан пројекат нисмо урадили без договора са Туристичком организацијом регије”, наводи Пуцаревић.

Иначе, планина Златар располаже са ски стазом која је дуга 1.200 метара, са жичаром четворосед капацитета 1.200 скијаша на сат и нешто мање сидро. Стаза је целом дужином вештачки оснежена.

ГЗС

 





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.145.133 посета
Тренутно на сајту: 443 посетилац(a)