Ивањичка фабрика Пролетер у проблему: Ако се настави овако са боловањима нећемо опстати 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ивањичка фабрика Пролетер у проблему: Ако се настави овако са боловањима нећемо опстати
Trenutno na sajtu: 334       |       Podeli:
21.09.2021 | 3 коментар(а)



Ивањица - Од 418 запослених у ивањичкој фабрици чарапа “Пролетер“ на боловању је сваког месеца у просеку око 120 људи.

Због оваквог стања све је теже организовати производњу, каже заменик извршног директора Милан Тодоровић, па се доводи у питање целокупан опстанак фирме,преноси Инфо Лига.

-Толерисали смо ово стање током читавог лета, дали смо и колективни одмор због малина, рачунајући да ће се након тога вратити својим радним обавезама. Онда је уследило летовање, радници Пролетера на боловању а на друштвеним мрежама слике са мора. И то смо покушали да разумемо, али ево сада је септембар и ситуација не иде на боље. Најгора варијанта је да се Пролетер угаси, са тренутним стањем, верујте, близу смо тога јер нема начина да организујемо производњу и газди објаснимо зашто је огроман број радника на боловању. Сигурно је да смо у Србији водећа фирма у боловањима. – каже Тодоровић.

Он је истакао да у оквиру фирме постоји и добар део радника који врло савесно и одговорно обављају посао па ће се политика Пролетера од јануара знато мењати.

Иако је веома тешко у време короне организовати продају ми се не можемо пожалити да за наше производе нема интересовања, напротив. Али немамо радну снагу да испунимо обавезе према клијентима и морамо често да сносимо санкције за то. Зато ћемо почетком године направити нови систем функционисања који ће подразумевати оптималан број људи у односу на учинак и трудићемо се да оне који раде задржимо и наградимо новчано.- истакао је Тодоровић додајући да ће и овог месеца бити новчани бонус радницима који су присутни на послу.

Додатне муке руководство Пролетера има са радницима који се ослобађају норме и треће смене. Има их око 25 и то су, како наводе, заспослени са десетак година стажа.

Схватили бисмо да је реч о раднику који је у Пролетеру провео 30,35 година, пред пензијом је и треба да буде ослобођен норме, али у питању су млађи људи који некако добију папир и ви сте просто немоћни да реагујете а прозводња трпи.-додаје Тодоровић.

Он је упутио апел и молбу одређеној групи људи који су месецима на боловању да се одговорније опходе према радним обавезама како би политика пословања тежила ка напретку и вишим личним дохотцима а не према смањивању капацитета и крајњем затварању.

 

 

 


ГЗС / Беба Бојовић, Инфо Лига

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (3)

  • Milos iz Ariljs

    Tako je bilo isto sa Ad Proleter iz Arilja uvek trecina radnika na raznim odsustvima i za godinu dana smo dosli do dna,odnosno gasimo se. Racun blokiran pola godine,kupci nas napustili zbog nepostovanja rokovz,plate pocele kasniti,obaveze drzavi se neplacaju i kao rezultat smo dosli do kraja cekamo stecaj koji nece tako brzo doci
  • Nikola

    Plata 300$ a imaju Normu ccc
  • Nikola

    Plata 36.000 din, I vi SE cudite stop su na bolovanju. Image normu a nemate platu



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.129.988 посета
    Тренутно на сајту: 335 посетилац(a)