Градоначелник апелује на грађане да пријаве штету, како од експлозија у Слободи тако и од невремена 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Градоначелник апелује на грађане да пријаве штету, како од експлозија у Слободи тако и од невремена
Trenutno na sajtu: 413       |       Podeli:
28.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - На данашњем заседању Градског већа града Чачак нашло се седам тачака. Измена допуне плана Сушица - Здраваљак

која ће се појавити као допунска тачка на скупштинском заседању једна је од битнијих одлука која је донешена данас, као и додела средстава удружењима и то 2 милиона и 50 хиљада динара. Према речима градоначелника Чачка Милуна Тодоровића реч је о средствима која су у другом кругу остала непотрошена. Од укупно 16 поднетих пријава Комисија је одобрила 12.

„Такође, Комсија за надзор у реализацији програма домаћој привреди верификовала је за две чачанске фирме, Дрвоарт и Ергопројект, помоћ која се углавном односила на сертификацију и извоз производа из Србије у ЕУ. Једна жалба коју је Комисија одбацила упућена Центру за социјални рад и Чачански спортски савез определио је 5 милиона динара, а веће прихватило, за награде нашим спортистима. У овом случају за Кошаркашки клуб Борац.

На скупштинском заседању наћи ће се и промена назива улица, и то 109 нумеричких улица у граду Чачку добиће назив по именима наших заслужних Чачана и других личност за које је добијена сагласност. Трудићемо се да у наредне две године све нумеричке улице променимо”, рекао је Тодоровић.

Он је још једном нагласио да сви грађани се морају пријавити за накнаду штете од експлозија у фабрици Слобода, како би Комисија изашла на терен.

„Исто важи и за невреме које је захватило наш крај овог викенда. На писарници имамо неколико пријава из Вранића и Горње Горевнице, а верујем да их има још. Помоћићемо из сталне буџетске резерве а имамо и из текуће. Такође, и министарство ће помоћи, али првенствено треба да се утврди колика је штета”, казао је он.

Тодоровић је истакао да већ десет дана се улажу велики напори да не дође до рестрикције воде за пиће, јер је примећена много већа потрошња због високих температура протеклих дана, и то многo више на сеоском подручју. Градоначелник апелује да се са водом за пиће не залива, јер само тако можемо сачувати водоснабдевање.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.487.540 посета
Тренутно на сајту: 414 посетилац(a)