За пољопривреднике општине Чајетина 35 милиона динара 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
За пољопривреднике општине Чајетина 35 милиона динара
Trenutno na sajtu: 406       |       Podeli:
21.01.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина - Подршка пољопривредним произвођачима у погледу програма мера политике руралног развоја који се реализује на територији наше општине
Фото: ГЗС

уз сагласност ресорног министарства неће изостати ни ове године, а средства су повећана, каже Владимир Бојовић из златиборског Еко Аграра.
„Мере које су годинама биле иза нас, предвиђене стратегијом руралног развоја општине Чајетина од 2016 године, и даље на снази тако да не постоји бојазан за пољопривредне произвођаче и прерађјиваче да ће се ту било шта мењати, осим на боље, јер подршка ће бити само у већем износу”, каже за ГЗС Владимир Бојовић. Он додаје да ће програмом мера политике руралног развоја у овој календарској години највише стимулисати пољопривредници који се баве прерадом и производњом финалних производа.
„Буџет планиран за субвенције за пољопривредне произвођаче је у износу од 35 милиона динара, а оно што је примарно и за шта јер постојала највећа заинтересованост је улагање у пољопривредну механизацију, пољопривредне објекте, увећање сточног фонда и улагање у прераду и за ове намене биће издвојено највише средстава. Последњих шест до седам година доста смо улагали у примарну производњу и сада је неопходно да стимулишемо пољопривредне производјаче да се баве прерадом и производњом финалних производа јер једино тако могу постићи већи економски ефекат”, додаје Бојовић.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.867.626 посета
Тренутно на сајту: 406 посетилац(a)