Лимузином преко Присоја 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Лимузином преко Присоја
Trenutno na sajtu: 471       |       Podeli:
28.10.2018 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Коначно су повезана села Трудово и Горње Трудово, раздвојена „старом границом“ пре 184 године.

Из Трудова се преко Присоја у Горње Трудово и обратно може стићи – путничким возилом.Коначно су повезана два села у две месне заједнице – Јасеново и Божетићи.

У суботу су машине фирме „Мида“ насуле тампон на траси пута од некадашње продавнице у Трудову према Присоју. За ову деоницу није била пара када је у лето 2016. године булдожер спојио два Трудова, која су 1834. године раздвојена „старом границом“ између Кнежевине Србије и Отоманске царевине.

Трудовци су дочекали да се повежу са комшијама после бројних молби и обијања прагова, али и низа перипетија и оспоравања оправданости радова за које су, уз подршку општине и месне заједнице, издвојили део средстава.

Помогле и комшије, тампон из мајдана у засеоку Џекулића

"Лакше ће се стизати до комшија, као и превозити грађа, стока и други производи.До асфалта у Горњем Трудову је нешто више од три километра и брзо се стиже до продавница у Штиткову и на Боровитој Главици у Божетићима, где је и ветеринарска станица.Пут преко преко Језаве и Крста биће лако одржавати јер је обравнит, на тврдом терену, са два мања успона. Напролеће организујемо акцију раскресивања растиња поред пута преко Присоја", истиче пензионер Драго Топаловић, који се са Шанца вратио на дедовину и био најагилнији у акцији повезивања два села.

Трудовци су прошле године, уз пут преко Ојковице, добили и други излазак на регионални пут Кокин Брод - Јасеново – Прилике. Уз помоћ земљака и пријатеља, сакупили су 1.500 евра за насипање пута од задружне продавнице преко Меког Дола до школе на Лучици.

 

Златар инфо, Д. Гагричић / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


put trudovo novavaros

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.762.355 посета
Тренутно на сајту: 471 посетилац(a)