Јовановић: Увек сам имао одрешене руке по питању инфраструктуре, а све у интересу грађана 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Јовановић: Увек сам имао одрешене руке по питању инфраструктуре, а све у интересу грађана
Trenutno na sajtu: 454       |       Podeli:
21.07.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Некадашњи члан Општинског већа задужен за инфраструктуру у Горњем Милановцу, Десимир Јовановић каже,

да док је био на тој функцији, увек је имао одрешене руке када је у питању инфраструктура, као и да је имао одличну сарадњу са надлежнима у Јавном предузећу "Путеви Србије".

"Урађено је много, почев од главне улице, Војводе Мишића, петље код Норвешке куће и многих других путних праваца по месним заједницама. Предизборно је одрађено доста путних праваца од Брђана до Прањана на исти начин као Шилопај у шта су грађани упућени. Тада, је све било у реду", навео је Јовановић у саопштењу, реагујући на недавне изјаве председника општине Горњи Милановац, Дејана Ковачевића.

Јовановић истиче да Ковачевићев претходник, Милисав Мирковић није слао инспекције, нити је обуствљао радове, иако је знао да ће изгубити добар део гласача и да је код Мирковића преовладавало мишљење да је вредније то што остају путеви грађанима општине.

"Сви моји наводи могу се проверити и за њих знају господин Мирковић, а и сада "велики газда" Дејан Ковачевић. Захтев за овај путни правац Јавном предузећу Путеви Србије послала је Месна заједница Шилопај под заводним бројем путева 953-10926/2017 на дан 31.05.2о17. године. По истом захтеву је урађен предмер и предрачун радова од Путева Чачак који је прошао контролу цена у Путевима Србије и исти потписан. ЈП Србије, 23.06.2017. дају налог за ургентно одржавање односно извођење радова АД Путевима Чачак под бројем 953-10926/2017. Исти налог потписује Зоран Дробњак, дипломирани грађевински инжењер", навео је Јовановић.

Према његовим речима, Месна заједница Шилопај извођачу је дала сагласнот да се могу извршити радови на поменутом путном правцу у дужини од 1,7 километара и та сагласност је заведена у АД Путеви Чачак под бројем 722.

"Папир којим маше Ковачевић да је фалсификат који сам ја потписао је чиста манипулација грађана и покушај омаловажавања мене лично. Тачно је да сам написао захтев Путевима Србије како бих помогао народу МЗ Шилопај. Пошто сам отишао код секретара како бих оверио поменути захтев, на исти начин као до тада, секретар већа Исаиловић ми је рекао да су печати код секретара Скупштине, сестре начелника општинске управе Александра Јовановића. Тако не оверен захтев нисам ни послао Путевим Србије, јер нема никакву правну помоћ", нагласио је Јовановић.

Он каже да примерак, до којег је инспекција дошла на градилиште је највероватније онај који је дао мештанима Шилопаја како би доказао "каква демократија влада у општини Горњи Милановац".

"Ковачевић је покушао да омаловажи мој рад као што је то више пута чинио, али то му не успева. Доказао сам му да више вреди мој један телефонски позив него његова силна путовања. Грађанима није важно да ли је урађен некатегорисани, категорисани или локални пут, већ им је важно да су добили добар пут до својих домаћинстава што им је значило живота", истакао је Јовановић.

Говорећи најављеном подношењу кривичне пријаве против њега, Јовановић каже да кривац треба да одговара.

"На прозивку да имам фирму на своје име, тврдим да је никада нисам имао. Везе моје са Штрабагом и Путевима Србије су биле одличне и одрађиване су док сам био члан већа многи послови у интересу грађана Горњег Милановца", објашњава Јовановић у писаној изјави.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.942.560 посета
Тренутно на сајту: 453 посетилац(a)