Вучић: Прихватио сам кандидатуру ради стабилности Србије 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Вучић: Прихватио сам кандидатуру ради стабилности Србије
Trenutno na sajtu: 267       |       Podeli:
15.02.2017 | 0 коментар(а)



Премијер Александар Вучић је рекао да је прихватио кандидатуру на председничким изборима само зато што жели да се обезбеди стабилност и континуитет за Србију.

О предлогу његове кандидатуре разговарали су чланови Председништва СНС-а и 90 одсто њих је узело учешће у дискусији, додао је Вучић.

"Рекао сам на седници Председништва да питање кандидата није питање компетенција, или чињенице да ли волите свој посао, већ питање важно за будућност Србије", рекао је премијер Вучић за РТС.

Поручио је да много воли посао председника Владе и да га са поносом обавља и истиче да су постигнути значајни резултати.

"Први пут после Другог светског рата имате вишак у нашој, српској каси. Јел’ мислите да то пада с неба? То је резултат рада. Они се уједињују кад изгубе изборе јер желе нечију главу, па и моју, али нека ми дају право да се борим за то да имам прилику да се борим за рад који смо направили", навео је Вучић.

Како је навео, последњих месеци су "сви они који су уништавали земљу и довели је до ивице банкротства" желели да се врате на власт. Додао је да они немају политику, већ само жељу да врате "Србију на ивицу провалије после тешких реформи које признаје свет".

Истакао је да напредак земље не би био могућ без Томислава Николића, који је имао улогу у томе.

Премијер је рекао да не зна када ће бити одржан први или други круг избора, али да зна да се избори расписују или 1. или 2. марта.

"Шта год да Главни одбор одлучи у петак, до дана расписивања избора ћу се бавити премијерским послом", нагласио је председник Владе.

Како је рекао, када буде у кампањи, то ће бити у нерадно време.

"Обављаћу премијерски посао јер је то важно за грађане", додао је Вучић и поручио да је важно да ли ће се отворити нека фабрика или прва директна авионска линија са Пекингом.

Додао је да не може да искључи могућност расписивања ванредних парламентарних избора.

Навео је да тиме не може сада да се бави, али да би то питање "врло брзо морало да се решава".

Упитан зашто би избори били расписани ако у парламенту постоји стабилна већина, Вучић је рекао да се то не зна, те да постоје и они који ни на једним изборима нису учествовали, па су почели да купују посланике у парламенту.

"Процена је да ћемо овако лакше смањити ризик"

Вучић је рекао да се недавно срео са Николићем, а на питање о чему су разговарали, одговорио је да не жели да говори о њиховом приватном разговору.

"И ови људи који су гласали за мене гласали би и за њега. У овом тренутку то је рационална одлука. Процена је да ћемо тиме лакше да се супротставимо онима који се уједињују да врате Србију уназад", нагласио је премијер и додао да је одлука да њега изаберу за кандидата "начин да се смањи ризик и сачува континуитет постојеће политике".

"Покушавамо да, због тих три, четири или пет одсто смањимо ризик, зарад стабилности и континуитета наше политике и онога што смо успешно радили", рекао је Вучић.

На питање да ли ће то довести до поделе у СНС-у, премијер је одговорио да причу о поделама слуша пред сваке изборе, али да сваки пут на изборима "прегази противнике".

"Ако можете да нађете начин да победите нашу странку, победите. Немојте да се уздате и да то радите на нејединству у СНС-у", поручио је Вучић.

На спекулације да би његов избор за председника значио и препуштање лидерства у странци Николићу, Вучић је подсетио да је рекао да се на следећим изборима у оквиру странке неће кандидовати за лидера СНС.

Вучић је додао да планира и мисли да би било добро да настави да ради заједно са Николићем.

"Много волим Томислава Николића, много волим сваког, али највише волим Србију. Мислите да неко са радошћу жели да замени посао који воли... али у политици мора да се ради нешто што је потребно јер сте ви слуга својој земљи", истакао је Вучић.

Уколико би постао председник осим што би жестоко контролисао Владу, покушао бих да у том смислу радим оно што је радио Николић – да им будем од помоћи, а не да им стајем на грбачу, навео је премијер.

"Мислим да смо постигли важне задатке. Могуће да ми је ово последњи велики наступ као председника владе, било да будем председник или не, нећу више бити председник владе и дужан сам да поднесем извештај", рекао је Вучић.

Говорећи о регионалној стабилности, премијер је рекао да је у Србији ситуација стабилна напомињући да је то тако само уколико председник и премијер раде на истом задатку.

"Треба председник и премијер да раде да имамо мир, или ћете можда оне који се кураже да су много јаки, а на штету народа", рекао је Вучић.

"Ако изгубим изборе, нећу бити премијер"

Одговарајући на питање да ли ће бити премијер ако изгуби председничке изборе, премијер је одговорио: "Наравно да нећу".

"Како је то могуће? То је немогуће. Ако изгубим изборе, идем да радим нешто друго да се борим на други начин. Стално ћу да им мерим број фабрика, број километара ауто-пута. То ћу да радим увек и нисам уплашен", нагласио је премијер.

Рекао је да му не пада на памет да говори о томе ко би га могао заменити на месту премијера.

РТС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.797.802 посета
Тренутно на сајту: 267 посетилац(a)