Немојте бринути ако сте примили вакцину: На седам милиона доза пријављено само 1.169 нежељених реакција, само неколико драстичних 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Немојте бринути ако сте примили вакцину: На седам милиона доза пријављено само 1.169 нежељених реакција, само неколико драстичних
Trenutno na sajtu: 334       |       Podeli:
21.11.2021 | 0 коментар(а)



Најдрастичније реакције које су забележене на вакцине против короне у Србији су један случај миокардитиса, два случаја перикардитиса,
Фото: ГЗС, илустрација

неколико сумњи на тромбозу и неколико алергијских реакција, док истовремено није забележен ниједан анафилактички шок, рекли су РТС из Агенције за екове и медицинска средства Србије (АЛИМС).

Представница АЛИМС Јелена Митрашиновић рекла је да емисију РТС Ординација да је на седам милиона доза примењених вакцина против ковида 19 у Агенцији регистровано 1.169 случајева нежељених реакција.

Имамо податак да на приближно 7.000 датих доза вакцина имамо једну пријаву нежељене реакције на вакцину. То је заиста један охрабрујући податак за све наше грађане који су и даље невакцинисани и ја бих волела да тим податком охрабримо све оне који се до сада нису вакцинисали, поручила је Митрашиновић.

Нежељене реакције на вакцину се најчешће манифестују непосредно након имунизације, у року од дан или два после примљене вакцине.

Најчешће нежељене реакције испољавају се у виду локалних реакција, попут бола, отока, црвенила и осетљивости на месту примене, рекла је Митрашиновић.

Осим тих, дешавају се и такозване системске нежељене реакције у виду повишене температуре, болова у мишићима, болова у зглобовима, језе, дрхтавице, малаксалости или синдрома сличног грипу.

Нежељене реакције на вакцине, према речима Јелене Митрашиновић, пријављују најчешће жене - у чак 65 одсто случајева, а највише их је у доби између 18 и 44 године.

Митрашиновић је рекла да су пријављена два случаја перикардитиса и неколико случајева алергијских реакција, а у свим ситуацијама је примењена терапија после које је уследио опоравак.

ГЗС/ Курир.рс, ФоНет




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Vakcina korona nezeljene reakcije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.479.358 посета
Тренутно на сајту: 334 посетилац(a)