Форум жена одбија да се исели и прави случај 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Форум жена одбија да се исели и прави случај
Trenutno na sajtu: 410       |       Podeli:
17.03.2017 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Општинско Веће општине Пријепоље закључком са број 360/16-13 наложило је Форуму жена у Пријепољу да се исели из просторија.

Међутим, пошто ово удружење није поступило по одлуци Већа, Дом културе у овом граду био је принуђен да поднесе тужбу затраживши од Основног суда да удружење исели из службених просторија ове установе, које их без уговора користи још од јуна прошле године, наводи се у тужби.
Тужилац је туженој, како пише, доставио више обавештења и захтева да поступи по одлуци Већа, а последње јој је уручено 23.01.2017. године.

Дом културе је у тужби затражио да се Форум жена исели у року од 15 дана, надокнади трошкове поступка и службе просторије преда у примљеном стању, наводи се у тужби.

Милева пошто магла?

У оквиру Форума жена послује и телевизија чији је директор Милева Малешић, која је цео случај покушала да пласира као притисак на медије па је се обратила медијским удружењима у којима је и сама функционер што наравно нема везе са истином тврде у Дому.

"Ова телевизија послује по тржишним принципима, чије цене оглашавања и осталих услуга нису нимало јефтине. Подржавамо телевизију, али имамо примедбе да је уговор за простор од 72 метра квадратна са свим пратећим садржајима од грејања струје и слично био штетан по установу, јер се велики део компензовао под условима који нису баш тржишни због чега је Општинско веће сасвим исправно поступило и није продужило уговор", каже наш саговорник из ове установе.

Пракса народне грбаче

Можда слична ситуација је и у чачанском Дому културе где је Милевин пријатељ Стојан Марковић запосео простор, а кирију није плаћао више година. Дуг је у једном тренутку по том основу премашио пола милиона динара. Тек након најаве тужбе измирио је само део дуга.

Малешић и Марковић су стари познаници који седе по разним удружењима где наводно одлучују о кодексима и правима. Тако на пример, Марковић је одлучивао колико новца треба дати Малешићевој док се она налазила у комисији у Чачку где је одлучивала колико новца треба дати за пројекте Марковићу.

Међутим, и у тим комисијама се нађу људи који помрсе рачуне, као што је у том случају учинио Владе Илић који је одбио да учествује у таквим работама.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.495.385 посета
Тренутно на сајту: 411 посетилац(a)