Срђан је осам сати у утроби земље са шлемом на глави, а увече је познати диџеј 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Срђан је осам сати у утроби земље са шлемом на глави, а увече је познати диџеј
Trenutno na sajtu: 452       |       Podeli:
17.05.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – И док већина његових вршњака за себе бира нека модерна занимања, Срђан Пантовић (26) одлучио је да буде рудар.



Овај младић већ две године свако јутро спушта се и по неколико километара у утробу земље, седа на машину звану „пантер“ и ради на откопу.

„Навикао сам на рад под земљом, некима то изгледа опасно, али то је моја свакодневица коју сам сам бирао и радим са еленом. И пре рудника сам радио тешке послове, па ми ово није ништа необично“, каже млади рудар за РИНУ.

Са две лампе пролази мрачним, хладним и влажним ходницима, каже да ради оно што воли и ништа му не пада тешко. Следеће године очекује да ће постати КВ рудар, па ће плата , а самим тим и мотив, бити још већи.

Пре подне рудар, поподне музичар, фото: РИНА

„Иако се чини напорним радити у руднику, оно што ме тера напред  јесу добра редовна плата и јасно прецизирано радно  време. Почетна плата је била око 60.000 динара, а следеће године кад прођем све неопходне тестове биће и дупло већа. Са мојих 26 година нигде не бих могао толико да зарадим, а свеједно бих пуно радио“, рекао је Срђан.

Мајка је та која се увек плаши за свог сина, па тако ни Срђанова није другачија. Сваки пут кад син првенац крене у јаму, брижна жена за њим посипа воду, по старом обичају, како би му све на послу ишло глатко. Отац Владе поносан је на свог рудара, иако се због много обавеза кроз кућу виђају само у пролазу.

„Велики је радник, нема везе што је млад. Могу скромно да признам, да је те гене повукао од мене и од деде. Има златне руке, осим што ради у руднику, он је изузетан столар. Сам је направио кухињу са све лед расветом“, открива Владе.

Кад заврши смену у руднику и све послове око породичне куће, вредни Срђан поново не мирује. Музика је његова љубав од малих ногу, тако да викендом ради као диџеј и како каже, то је посао у ком највише ужива.

Музика је његова страст, фото: РИНА

„Често се дешава да из рудника одем право на неку свирку или у клуб. На тај начин напуним батерије, нема ни трага од умора, будем као нов. Можда је неспојиво да неко ради под земљом, тежак посао са шлемом на глави, а после сређен оде у дискотеку, али ето ја сам на неки начин те две тотално различите ствари успео да спојим“, рекао је Срђан.

Један је од најмлађих рудара у руднику „Контанго“ који се налази у Горњем Милановцу. Колеге га воле, али и поштују због доказане храбрости и великог елена са којим обавља посао. Нертко се дешава да им у слободно време пусти и неку песму, па је из тог разлога још омиљенији.

РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Rudnik rudar muzika

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.843.396 посета
Тренутно на сајту: 452 посетилац(a)