Михајловић: Председник распирује сукобе! 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Михајловић: Председник распирује сукобе!
Trenutno na sajtu: 1377       |       Podeli:
18.01.2017 | 0 коментар(а)



Вицепремијерка Зорана Михајловић критиковала шефа државе: Од највиших државних функционера очекујем да својим изјавама доприносе смиривању тензија,

а не да распирују сукобе.

Не очекујем од председника да прозива Владу Србије зато што није тражила повратак наше војске на Косово и имплицира да би оћутала евентуално убијање Срба на Косову и да због тога на неколико месеци пре избора, прети својом оставком - саопштила је данас потпредседница Владе Зорана Михајловић.

Она је поводом Николићевих изјава датих око случаја заустављеног воза на путу ка Косовској Митровици рекла и да од свих политичара у Србији, "поготово од највиших државних функционера", очекује да "на провокације које долазе од албанских политичара са Косова, одговају мирно и мудро" и да "не користе Србе са Косова у својим кампањама".

- Очекујем да својим изјавама доприносе смиривању тензија, а не да распирују сукобе. Очекујем да се понашају управо онако како је премијер Александар Вучић одговорио на провокације Албанаца и спречио сукобе на Косову, за шта му је захвалила висока представница ЕУ Федерика Могерини - навела је министарка.

Михајловићева је додала да председник Николић "врло добро зна зашто наших војника нема на Косову".

Саветница председника Станислава Пак каже, за "Новости", да Михајловићева није тај ниво да би јој председник одговарао лично:

- Њене изјаве ионако потичу од амбиције да постане нови премијер.

Председник Србије претходно је рекао да је по резолуцији УН 1244 могуће вратити до 1.000 војника на КиМ, али да то никада није затражила Влада Србије, а да су, у међувремену, сви високи представници радили на независности.

- То је наш адут у свим преговорима с Албанцима зашто РОСУ не може да дође на север Косова, јер смо се договорили да и ми не тражимо да наша војска дође тамо - рекао је он.

Извор: Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.982.217 посета
Тренутно на сајту: 1378 посетилац(a)