На данашњи дан умрла је једна од најталентованијих српских глумица Соња Савић 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
На данашњи дан умрла је једна од најталентованијих српских глумица Соња Савић
Trenutno na sajtu: 383       |       Podeli:
23.09.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Соња Савић задужила је Србију својим талентом, али судбина јој није била наклоњена.
Соња Савић Фото: ГЗС

На данашњи дан умрла је у 48. години живота, сама у празном стану окружена шприцевима, тврдиле су тада комшије.

Наиме, 23. септембра 2008. године пронађена је мртва у стану у Курсулиној улици. Лекари су могли да констатују смрт, а према званичним подацима након обдукције преминула је услед превелике дозе недозвољених супсатнци.

Током каријере Соња Савић задружила је српску кинематографији. Играла је у педесетак филмова од којих су “Уна“, “Живот је леп“, “Балкански Шпијун“, “Шећерна водица“ само неки у којима је истински бриљирала.

Живот је, како је говорила, подредила глуми, али неоспоран таленат пратиле су приче о коришћењу забрањених супстанци још осамдесетих. Те приче продгрејало је и њено дружење са члановима групе ЕКВ од којих су многи угасили младе животе услед конзумирања опијата.

„Нисам била срећна што се дружим с њима. Била сам срећна што сам пронашла људе који су несрећни као ја”, изјавила је једном приликом СоњаСавић.

Као и све даме, и она је маштала о удаји и деци са познатим џез музичарем Влајком Лалићем. Имала је 15 година када су се упознали, а био је и до краја остао њена једина љубав. Раздвојила их је његова прерана смрт 1990. године, када се утопио на једрењу кад га је захватила олуја.

„Откако је он отишао из мог живота, када сам имала двадесет девет година, себе сматрам удовицом”, говорила је Соња.

Соња је месецима касније била у депресији због његове смрти. Отишла је одмах потом у Словенију где је остала скоро десет година, вратила се у Србију и вратила се филму, али не у тој мери у којој је то пре чинила.

Многи кажу да је тада ушла у проблеме које доноси конзумирање недозвољених супстанци.

 


ГЗС/Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sonja savic godisnjica smrti

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.465.834 посета
Тренутно на сајту: 384 посетилац(a)