Зечевић: Вода се повлачи, остајемо у приправности 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Зечевић: Вода се повлачи, остајемо у приправности
Trenutno na sajtu: 386       |       Podeli:
04.06.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Након јучерашњег изливања, водостај река је тренутно у опадању, а тамо где се вода задржала
Фото: РИНА

и не може да се повуче ми ћемо је исцрпети пумпама, рекао је за агенцију РИНА начелник Штаба за ванредне ситуације Братислав Зечевић.

Према његовим речима све МЗ на десној обали које гравитирају ка Краљеву, Лучанима и Ивањици и са леве стране Трбушани, Пријевор, Катрга и Мрчајевци су највише страдали од бујичних вода.

,,Ми преузимамо сада све могуће превентивне мере, а оне које су предузимане од пре 20 дана уродиле су плодом. Нисмо имали већих проблема у Улици 66, вода која је била на путу је од велике количине кише која је пала за кратак временски период. Пумпе раде у Улици 66 и у Београдској улици”, изјавио је Зечевић додајући да су синоћ имали интервенцију на обали Мораве.

Начелник Штаба за ванредне ситуације Братислав Зечевић

,,Синоћ смо око 1 сат иза поноћи испред Борчеве хале поставили заштитни бедем. За сада прокопавамо канале и апелујем на грађане да макар испред својих кућа, поготово на сеоском подручју прокопају те канале”, рекао је Зечевић.

Он истиче да су приликом јучерашњег изливања највише страдали пољопривредни усеви и путна инфраструктура.

,,Путна инфраструктура је највише страдала због непостојања канала за одвод површинске воде. Тамо где је постојао канал који је био шљунковит, он је или продубљен или је тај материјал нанет на путну инфраструктуру. Имало је одрона по Брезовици, те месне заједнице су доста страдале”, навео је Зечевић.

Што се тиче градских МЗ према речима начелника Штаба за ванредне ситуације канализационе мреже и мреже за одвод површинских вода нису могле да прихвате велику количину воде, па се она задржала на улицама.

,,Имали смо црпљење вода у Првомајској улици, ЧПО2, Матијине ливаде, 1300 каплара, али вода није продрла у стамбени простор, већ у подрумске просторије што је и за очекивати будући да су оне испод нивоа површине и испод нивоа канализационе мреже и мреже за одвод површинске воде. Молио бих грађане да пријаве штету на шалтерима писарнице 10, 11, 12. а уколико постоје проблеми где можемо ми помоћи да их пријаве на телефон 0800 112 032”, казао је Зечевић.

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak zecevic voda opada pripravnost

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.118.905 посета
Тренутно на сајту: 387 посетилац(a)