Вучић је играо симултанку с опозицијом и победио их аргументима: Ало! Интервју - Миленко Јованов о седници на којој се расправљало о КиМ 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Вучић је играо симултанку с опозицијом и победио их аргументима: Ало! Интервју - Миленко Јованов о седници на којој се расправљало о КиМ
Trenutno na sajtu: 504       |       Podeli:
18.09.2022 | 1 коментар(а)



Послали смо поруку да немамо јединствен став по питању Косова и Метохије, а пропустили смо и прилику да покажемо Србима који тамо живе

да разумемо ситуацију у којој се свакодневно налазе, поручио је у разговору за Ало! Миленко Јованов, шеф посланичке групе „Александар Вучић - Заједно можемо све“, коментаришући посебну седницу Скупштине Србије која је одржана почетком недеље, а на којој се расправљало о Косову и Метохији. Велики број опозиционих посланика, то се видело и из дискусија и председник Александар Вучић је на то указивао, није прочитао извештај Канцеларије за КиМ. Један део њих је дошао да понови неке своје пароле, а други део је дошао да извређа Вучића и да то објави на друштвеним мрежама, јер је ваљда то њихово решење за све проблеме.

Иако у парламенту има много више опозиционих посланика, стиче се утисак да се они више боре међусобно него с владајућим странкама? Чињеница је да међу њима постоји такмичење ко је заправо лидер опозиције. То се може видети на сваком заседању. Јасно је и да међу представницима опозиције постоји нетрпељивост, те да имају потребу да се међусобно надговорњавају и сами себи доказују ко је права опозиција. Народ је ту у потпуно другом плану. 

Како оцењујете сарадњу с председником парламента Владимиром Орлићем, имате ли неке протекције јер сте из исте странке?

Владимир Орлић је добар, скроман и честит човек и увек смо добро сарађивали, међутим протекције нема. То доказује чињеница да сам се на седници о Косову и Метохији више пута јављао за реплику, а ниједном ме није прозвао, што показује да је имао исти аршин за све, а саму седницу је водио бриљантно. Замера му се да није одређивао паузе за ручак. Што посланицима опозиције није сметало да изађу и ручају. Они сами себи одреде паузу и кад нема паузе. Мислим да је Орлић показао добру меру да се седница не претвори у кафанску расправу, а да опет омогући свакоме да каже оно што хоће. Е сад, неки су желели да проведу сат времена у личној расправи са председником Вучићем. Верујем да је то она фасцинација ’Пинки је видео Тита’, па су разни видели председника и уживо. И онда је тај Вучић, кога оптужују да бежи од дуела са опозицијом, два дана аргументима и реторички апсолутно доминирао у расправи са 10 шефова опозиционих посланичких група и 23 њихова посланика. Играо је симултанку с њима и аргументима их је све сам победио, показујући државничку бригу за наш народ на КиМ.

Председник Вучић је показао да политика која има аргументе без икаквих проблема излази накрај с политиком која има само пароле. Шеф сте посланичке групе „Александар Вучић - заједно можемо све“, колико је то тежак посао и да ли вас слушају посланици?

- То јесте захтеван посао. Председник Вучић и Председништво СНС су ми указали поверење. Надам се да ћу имати и подршку посланика да се боримо пре свега за политику председника Вучића и коалиције која је добила изборе убедљиво. Не постављам ствари у ту раван да посланици треба да ме слушају, они треба да слушају пре свега грађане који су их изабрали да заступају конкретну политику коју је дефинисао председник Вучић, чије име се налази и у имену наше посланичке групе.

Сташа Стојановић, посланица из ваше посланичке групе, привукла је доста пажње објавама на друштвеним мрежама. Како ви то коментаришете?

- Та девојка није имала прилику ни да проговори у парламенту, а већ су је бесрамно нападали и вређали. То ми је било одвратно. Немам ништа против да се било коме укаже на грешку, али је стварно одвратна та потреба да се таквом жестином напада једна девојка, и то с ружног аспекта где се вређао искључиво њен физички изглед. Ми се њиховим физичким изгледом нећемо бавити јер нама они нису када су били на власти упропастили земљу зато што су били ружни или лепи, него зато што су водили очајну политику која је дала очајне резултате. Ви овде имате ловце на сензационализам који су имали задатак да на првој седници пронађу разлог да извређају посланике СНС-а. Прво питање које је мени новинар упутио било је да ли сам приметио да поједине посланице носе сандале.

То јесте кршење кодекса облачења. А није кршење кодекса када Ћута дође у мајици па се не зна да ли је дошао из теретане или кафане? Не видимо проблем када посланик дође у патикама и мајици за тренинг, али видимо проблем када посланица СНС дође у сандалама. 

У последње време се доста прича о Српском блоку, идеји председника Вучића, какав је ваш став?

- Нама је свакако потребно да имамо језгро не само политичких странака него и друштвених покрета и појединаца који би били вољни да подрже оно што је српска политика. Желимо да се боримо за Србију и за интересе наше државе и народа. Кроз историју се често дешавало да неки људи у политици имају више осећаја за интересе ван Србије, мислећи да ће испуњењем тих интереса умилостивити те који би им дали новац и подршку да дођу на власт.

Каква је будућност СНС ако се Александар Вучић повуче са њеног чела?

Припадам оној групи функционера СНС који свим срцем мисле да не постоји ниједан разлог да се председник повлачи са чела странке. Не постоји ни формално-правни проблем, ни суштински и надам се да ћемо успети да га убедимо да још једном размисли о тој одлуци. Не желим да причам о томе шта би било кад би било... Хајде прво да покушамо да га убедимо да размисли о томе, јер је то човек у којег имамо апсолутно поверење, од првог до последњег члана. Мандатарка за састав нове владе је Ана Брнабић, да ли ви подржавате тај избор?

Овај предлог председника Вучића има апсолутну подршку и сви смо се уверили колико је Ана Брнабић посвећено и добро радила свој посао. Исто тако, морам да кажем да је Милош Вучевић и као личност и као политичар заиста једна респектабилна политичка фигура.

Влада која ће се борити  за интересе грађана Србије

Какву владу очекујете?

- Српску.

Шта то значи?

Влада која ће се руководити искључиво српским интересима, која неће имати министре који калкулишу око борбе за те интересе и плаше се да ће се тако замерити неком амбасадору, те да због тога повлаче ручну у борби за Србију. Очекујем, дакле, да ћемо имати владу која ће се борити за интересе свих грађана Србије и која ће посвећено и одговорно водити политику у најбољем интересу државе Србије.

ГЗС/ АЛО




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


milenko vlad intervju vucic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Реалиста

    Чинјеница је да је опозиција поражена, и то ми ни мало није драго. Али не може о поштењу приачти Алексић који је осуђен, не може Бошко да наврати на радно место за шта га сви плаћамо, не слажем се да онако говори ковачевић, све скривајући у обланду културе да би на крају рекао СРПСКОМ председнику такву одвратну реч. И то он који је менјао странке као чарапе. На жалост гласао сам његову опцију, али нисам сада срећан због тога. Гледао сам га кроз Маратонце,.. О овима другим не знам шта рећи. Борко изгледа пати од неке течке болести, сав је испијен, немоћан,... све у свему, поражени су и то је свима јасно. Није ми ни то мило али криво стани право реци



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.110.483 посета
    Тренутно на сајту: 505 посетилац(a)