Орлови имају ново перје 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Орлови имају ново перје
Trenutno na sajtu: 361       |       Podeli:
17.06.2022 | 0 коментар(а)



Немачки произвођач спортске опреме пустио је у продају мајицу за загревање коју ће наши

фудбалери ности на предстојећем Светском првенству.

Орлови ће се на Мундијалу у Катару појавити у потпуно новој опреми.

Немачки произвођач опреме и технички спонзор Фудбалског савеза Србије, „Пума”, пре званичне промоције нових дресова репрезентације пустила је у продају мајицу за загревање коју ће носити најбољи српски фудбалери.

Мајица је црвене боје, на грудима је нови грб репрезентације са традицоналним мотивима и симболима наше земље кроз историју и златним детаљима који јој дају посебну драж, док се на рукавима и оковратнику налазе се дискретне шаре. Цена мајице на званичном сајту немачке компаније је тренуно 59,95 евра, што је око седам хиљада динара.

Нови грб

Фудбалски савез Србије недавно је открио да ће опрему свих репрезентативних селекција красити нови грб са којим ће се индентификовати навијачи.

Грб је инспирисан традиционалним мотивима и симболима наше земље кроз историју.

„Двоглави бели орао датира још из доба Немањића, а симбол је преузет из Византије. Налази се на црвеној позадини (штиту) што симболизује храброст и некадашње српско царство, уз мотиве златне боје. Кроз нашу историју појављивали су се различити типови орлова, а изабрани са грба је један од њих. У средини се налази осмоугаони штит са оцилима и инспирацију је пронашло из грба Краљевине Србије из 1882. године”.

„Љиљан је један од најучесталијих мотива у хералдици. Код нас их срећемо из доба Немањића (грбови, круна, новац), а њихов симбол ослања се на стихове из Старог и Новог завета и на култ Богородице. Љиљане су од нас преузели Котроманићи, па су одатле потом увели и у Босну. Идентични љиљани са грба репрезентације налазе се и на садашњој застави и грбу Републике Србије”, наведено је на сајту ФСС.

Подсетимо, шпански портал "Тодоссомбрецамисетас", који је специјализован управо за фудбалске дресове, недавно је објавио фотографију новог дреса репрезентације Србије, међутим, још увек није званично потврђено да ће заиста тако изгледати.

Дрес је црвене боје, са новим грбом, златном бојом на рубовима рукава и неупадљивим крстовима који су распоређени по читавом дресу.

Иначе, немачки произвођач спортске опреме пустио је у продају мајицу за загревање коју ће фудбалери Србије носити на предстојећем Светском првенству. Технички спонозор ФСС „Пума” ре званичне промоције нових дресова репрезентације с традиционалним мотивима и симболима наше земље кроз историју и златним детаљима који јој дају посебну драж, док се на рукавима и оковратнику налазе дискретне шале. Цена на званичном сајту тренутно износи 59,95 евра.

ГЗС/Курир




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


orlovi novi dres srbija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.362.336 посета
Тренутно на сајту: 361 посетилац(a)