Уручена донација СОС Дечијег села породилишту у Краљеву 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Уручена донација СОС Дечијег села породилишту у Краљеву
Trenutno na sajtu: 588       |       Podeli:
03.02.2021 | 0 коментар(а)



Краљево - Представници СОС Дечијег села из Краљева уручили су данас породилишту Опште болнице „Студеница“ у том граду више од 2000
Фото: Илустрација, ГЗС

средстава за хигијену новорођенчади, саопштено је данас.
Донација вредна 762,8 хиљада динара представља израз подршке локалној заједници чији је СОС Дечије село део, а позив је грађанима и компанијама да покажу солидарност и хуманост, дајући свој допринос управо најближем окружењу, наводи се у саопштењу.
Директор Дечијег села Весна Мраковић - Јокановић подсетила је да је од оснивања 2004. године дом у Селу нашло више од 160 деце и младих без родитељског старања.

"Данас у Селу и Заједници младих живи 80 деце и младих, док је у Програму полу-самосталног живота још 12 студената. Наш задатак у протеклих деценију и по био је да им обезбедимо дом пун љубави. На том путу значајну улогу имала је управно локална заједница. У жељи да узвратимо подршку и на одређени начин допринесемо, одлучили смо да породилишту Опште болнице Студеница, одакле у живот крећу наше нове комшије, другари, браћа и сестре, поклонима средства за хигијену беба", рекла је она.

Додала је да баш као што за децу и младе из СОС Дечијег села куцају нека златна срца, тако и срца из тог Села данас куцају за новорођене Краљевчане и Краљевчанке.

Помоћник директора болнице Студеница Милан Парезановић захвалио је на подршци најмлађим суграђанима.

„"Радује податак да се у последње три године повећава број новорођенчади у нашем породилишту. У 2018. родило се 1190 беба, у 2019. било их је 1210, а у прошлој години 1293. Ако је судити по протеклом месецу очекује нас једна још једну лепа година, будући да је у току јануара рођено 95 беба"“ рекао је он.

Фондација СОС Дечија села Србија, у нашој земљи присутна је од 2004. године, стварајући породице за децу и младе у невољи, помажући им да изграде стабилну будућност, доприносећи тако и развоју заједница у којима живе.

Подршка деци, младима и породицама у ризику спроводи се дугорочно кроз програм СОС Дечије село у Краљеву, три Центра за подршку породици у Београду, Обреновцу и Нишу, и Центра „"Јаки млади".

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kraljevo porodiliste studenica donacija sos selo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.950.824 посета
Тренутно на сајту: 589 посетилац(a)