Циљ државе одржавање путева према учинку 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša             

 
Циљ државе одржавање путева према учинку
Trenutno na sajtu: 494       |       Podeli:
12.11.2017 | 0 коментар(а)



Циљ државе је да до краја идуће године буде покривених свих 15.000 километра одржавања

путева према учинку, а путеви ће се одржавати у складу с временским приликама те се набавља и 18 метео-станица, изјавио је државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Миодраг Поледица.

"Циљ је да до краја идуће године имамо покривених свих 15.000 километра одржавања путева према учинку. То значи да ћемо се у будућем периоду више фокусирати на квалитет изведених услуга него на колицине материјала, радова, људства и механизације који су углавном биле до сада у уговорном односу које имамо са путарским предузећима", рекао је Поледица за РТС.

Он је објаснио да је из кредита Светске банке, 60 милиона евра намењено за одржавање 8.000 километара путева у нишком, врањском и крушевацком крају.

"На пример, у року од два часа од престанка снежних падавина путарско предузеће ће имати рок да доведе пут на ниво трења који је прописан уговором. Ако то доведе у року од три сата држава ће имати могућност да наплати пенале том путарском предузећу", каžе Поледица.

Из министарства, које са предузећем "Путеви Србија" реализује тај посао, поручују да ће први пут путаре тражити на јавном тендеру.

 

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.821.325 посета
Тренутно на сајту: 495 посетилац(a)