Муке наших читалаца из села Мушићи 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Муке наших читалаца из села Мушићи
Trenutno na sajtu: 374       |       Podeli:
05.06.2018 | 0 коментар(а)



Косјерић - Мештани села Мушићи у општини Косјерић имају великих проблема са снабдевањем електричном енергијом,

 како кажу, при сваком слабом ветру дође до спајања жица и нестанка струје. 

„Ми као грађани смо принуђени да размрсујемо жице а тек онда да зовемо електричаре да нам укључе мрежу. Напон је толико лош да људи искључују веће потрошаче да би могле  музилице да раде”, наводи Веселин Гавриловић.

Према њиховим речима пре десетак година учествовали су у финансирању далековода високог напона са 25 одсто са општином Косјерић и засеоком у ком је трафо, Гавриловићи-Бошковићи, и тада због финансиских проблема нису могли да финансирају нисконапонску мрежу.

Гавриловић је, у писму које је доставио редакцији Гласа западне Србије, истакао да је нисконапонска мрежа у очајном стању, јер је рађена шездесетих година и од тада до данас је замењено само неколико стубова, а и како каже, радници ЕПС-а имају овлашћење да се попну само на замењене бандере.

Мештани овог села послали су нам и фотографије: 

Жица је толико опуштена да постоји могућност да се дохвати руком, а машинска обрада парцеле није могућа ако се не подигне на неки начин. У суседном селу погинуо је дечак са комбинирком јер је закачио за жице.

 

Услед попуштених водова, приликом ветрова и оних најмањих, дође до спајања жица и губитка напајања, па се власник парцеле снашао колико толико. Колико је безбедно сами процените.

 

 

 Стуб је сатрулио, због чега се искривио и стањио 

Вод жица пролази кроз крошње дрвећа   

 

Стуб је знатно оштећен, увезан је сајлом за јабуку и у горњем делу видно оштећен од детлића

Ка домаћинству Ђукић вод пролази кроз крошње воћњака, па је власник морао да га привеже и подигне на крошњу једне шљиве да би могао са комбајном и камионом да приђе кући

 ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.470.818 посета
Тренутно на сајту: 375 посетилац(a)