Бојовић и Петковић искључени из ДСС 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Бојовић и Петковић искључени из ДСС
Trenutno na sajtu: 1415       |       Podeli:
10.08.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Милан Бојовић и Мирослав Петковић искључени су из ДСС-а, а градски одбор распуштен јер су одбили да напусте коалицију са СНС.
Кумови и функционери - Мирослав Петковић и Милан Бојовић, Фото: ГЗС

Бојовић се налази на месту помоћника градоначелника Чачка, док је Петковић секретар Скупштине града.

"Oдлуком врха ДСС, заједно са својим сарадником, кумом и пријатељeм Мирославом Петковићем, искључен сам из чланства ДСС, док је Градски одбор ДСС у Чачку "распуштен". Очекивао сам такву одлуку, након што је Градски одбор ДСС једногласно одбацио захтев председништва ДСС, да заједно са осталих 13 градова и општина у Србији, напустимо коалиције са СНС на локалном нивоу, иако смо пре две године за такве коалиције добили сагласност странке.
Чињенице да се у нашем граду реализују веома значајни пројекти и инвестиције, почев од изградње фабрике у Прељини, преко опремања две индустријске зоне, долазака неколико значајних страних инвеститора, завршетка радова на ауто-путу ка Београду и наставка ка Пожеги, најављеног почетка изградње Моравског коридора, до могућег покретања аеродрома у Лађевцима итд., лично су ме навеле на то да између ДСС и Чачка изаберем Чачак и пружим подршку градоначелнику који то истински залужује. Будуће деловање ДСС, због недефинисаности у смислу могуће и мени непожељне сарадње са Савезом за промене, додатни су разлог за моју овакву одлуку.
Што се високе политике тиче, њоме се не бавим пуне четири године, од дана када се налазим на функцији Помоћника градоначелника. Косово и Метохију сам бранио у Призрену и на Паштрику када је то било потребно, тако да не могу да прихватим тврдњу да изградња инфраструктуре у Чачку, на било који начин има везе са овом веома значајном темом за наш народ, и то је још један разлог зашто сам захтев странке за излазак из локалне власти одбацио.
Користим прилику да се овим путем захвалим свима који су ми данас упутили речи подршке, члановима ГО ДСС Чачак који су били једногласни у подршци ономе што чинимо за град, коалиционим партнерима из СНС, СПС и ЈС, који ниједном речју нису утицали на мој став, свим локалним медијима на веома коректном и професионалном извештавању, али и својој породици која ме 15 година подржавала у политичкој борби за оно у шта сам веровао. Из политике излазим богатији, јер сам за ових 15 година стекао пуно пријатеља и формирао породицу. Што се имовинског и материјалног статуса тиче, он се није променио.
Од данас сам нестраначка личност, што значи да ћу функцију коју сам добио као кандидат са листе "СПС-ДСС-ЈС", ставити на располагање градоначелнику који ме је на ову одговорну функцију и поставио.

Како ја радио, тако ми Бог помогао", навео је Бојовић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.990.570 посета
Тренутно на сајту: 1416 посетилац(a)