Најјачи људи света на Златибору 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Најјачи људи света на Златибору
Trenutno na sajtu: 349       |       Podeli:
20.07.2017 | 0 коментар(а)



Чајетина - На Краљевом тргу на Златибору 22. јула биће одржано такмичење Strongman Champions

League – најзначајније светске лиге у овом спорту. Учешће су потврдили најјачи људи 12 светских земаља. Такмичење почиње у 12 часова, дисциплином truck pull (вучење камиона, на путу од пијаце ка тргу), а свечано отварање је у 15 часова ( бина на Краљевом тргу). Дисциплине на тргу: Dumbbell, Deadlift Cars, Conan Wheel, Forward Hold,Frame Walk.

Реч је о светском спортско - такмичарском програму чији основни циљ јесте испитивање физичких могућности људског тела у смислу снаге и издржљивости. “Најјачи” људи из целог света демонстрирају да је правилном вежбом могуће “померити планину”. Односно, није питање да ли човек може да подигне терет од 500 кг, већ који такмичар ће брже прећи раздаљину од 40 метара носећи тај терет. Такође, ко ће брже да вуче камион од 20 тона. Већ сам поглед на такмичаре, атлете од 160 до 170 килограма мишићне масе, оставља публику без даха, сопштено је на сајту општине.

Емисије се снимају у 15 до 20 држава у току године, на више континената (шире о садржају на сајту www.strongmancl.com). Овај програм емитује се у скоро сто замаља света. Гледаност једне емисије, на светском нивоу, је око 220 милиона, а годишњи број гледалаца овог такмичења достигао је више од две милијарде. Већ четврту годину за редом емитер у Србији је РТС.

И у такмичарској 2017. години, Србија ће имати своје представнике у најјачој светској лиги, што ће у навијачкој атмосфери посебно допринети атрактивности и занимљивости такмичења на Златибору. Главни судија биће Ервин Катона, наш представник, бивши првак света у овом спорту и носилац пет Гинисових рекорда. У најзначајнијој светској лиги учествује и неколико такмичара из региона, а Матијаж Белшак из Словеније је тренутно један од водећих светских такмичара.

Осим изузетно атрактивног спортског програма ово је и својеврсна презентација културолошких и туристичких потенцијала Златибора и Србије. Домаћини такмичења су општина Чајетина и Туристичка организација Златибор.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.470.107 посета
Тренутно на сајту: 350 посетилац(a)