Др Љиљана Душановић: Награђена сам, заједно са свим мојим колегама 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Др Љиљана Душановић: Награђена сам, заједно са свим мојим колегама
Trenutno na sajtu: 619       |       Podeli:
17.02.2021 | 1 коментар(а)



Горњи Милановац - Др Љиљана Душановић, специјалиста пнеумофтизиологије једна је медицинских радника награђених златном медаљом

за допринос у борби против короне.

Медаља коју је докторка Душановић добила још један је показатељ поштовања и уважавања труда који медицински радници свакодневно улажу како би пружили адекватну помоћ грађанима инфицираним корона вирусом.

-За мене је велика част што сам добила ову награду и схватила сам да је препознат допринос радника из унутрашњости у овој борби, јер поред мене још доста колега добило је ову награду. Не схватам је као лично своју, већ као награду нашој Болници, свим мојим колегама, медицинском и немедицинском особљу које се већ годину дана бори против ове опаке,непредвидиве и веома тешке болести – наглашава у разговору за ГМ ПРЕСС докторка Љиљана.

Др Душановић каже да Грудно одељење Опште болнице у Горњем Милановцу прво укључено у борбу против Цовид инфекције а да су начелник Службе доктро Милко Миловановић и она заједно радили све време, како у хоспиталном делу тако И у пријемно тријажној амбуланти. У хоспиталном делу помоћ им је пружала млада докторка која се налази на специјализацији, Катарина Крунић, као и доктор Предраг Стругаревић, кардиолог који је у сваком тренутку био доступан да реши дилеме код третмана кардиолошких случајева И дијабетичара. Такође, наглашава докторка, без одличне сарадње са службама Радиологије, Трансфузије и Биохемијске лабараторије читав рад не би било могуће организовати. Немерљив допринос у свакодневном раду са пацијентима свакако дају и медицинске сестре.

-Медицинске сестре су прави хероји, професионалци, у већини случајева мајке са децом школског узраста које ни једног тренутка нису престале да раде, без боловања и годишњих одмора. Њихово знање, искуство, опрезност, то како оне препознају здравствено стање пацијента, праћење параметара, одговорност при ординирању терапије, узимање крви за лабараторијске анализе, близак контакт са пацијнтима, то је немерљиво – истиче др Душановић.
Према њеним речима, у последњем таласу ковида који је био вишеструко тежи са много већим бројем оболелих, директор Болнице др Предраг Шутић издејствовао је да се повећа број параметара који се контролишу кроз анализе крви о трошку Репубубличког завода за здравствено осигурање, захваљујући томе одређују се терапије које су веома корисне и скупе а нису на трошку грађана. На овај начин квалитет неге у горњомилановачкој болници подигнут је на виши ниво, сличном установама из терцијалног нивоа, чиме је доста живота спашено.

-Веома сам срећна што живим у овом граду, заједно са свим добрим људима, који су од првог дана препознали наши борбу и жељу да будемо на услузи свим пацијентима и грађанима којима је помоћ била потребна. Ти дивни људи, власници предузећа, директори али и појединци потрудили су се да у оквиру својих могућности олакшају наш рад. Овом приликом желим да поменем све који су Грудном одељењу пружили помоћ и да им се још једном захвалим а то су: „Металац“, „Пролетер“,„Сwислион Таково“, „Спектар“, „Папир принт“, „Метал Монт“, „Свин“, „С гроуп“, „Вујо нова“, затим Ненад Пауновић, Аца Илић и породица Дуњић – рекла је др Љиљана Душановић.

Иначе, докторка је и сама била позитивна на корона вирус и ако о томе не жели пуно да говори, рекла нам је да је после пет дана болничког лечења у Горњем Милановцу, са тешком клиничком сликом преведена на лечење у Београд. Управо захваљујући терапији која је недавно уведена у нашој Општој болници, након две недеље борбе, на срећу опоравила се и апелује на све грађане да носе маске, воде рачуна о свом али и о здрављу свих људи из свог окружења.

 

 

 

ГЗС / ГМ Прес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ljiljana dusanovic nagradjena doktorka pneumoftiziologija gornji milanovac korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Absolut najbolja doktorka

    Veliki humanista,vrhunski strucnjak,ogromno dobro srce! Doktorka VELIKO HVALA!




  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.216.914 посета
    Тренутно на сајту: 619 посетилац(a)