Одборници усвојили други ребаланс буџета 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Одборници усвојили други ребаланс буџета
Trenutno na sajtu: 658       |       Podeli:
26.11.2020 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Одборници Скупштине општине Нова Варош усвојили су други ребаланс буџета.
Одборници усвојили други ребаланс буџета, фото: ГЗС

Разлог прерасподеле новца из локалне касе лежи у епидимиолошкој ситуацији, због које су бројни аранжмани у хотелу „Панорама” отказани, а да би се покрили текући трошкови, новац је преусмерен Туристичкој организацији Златар.

Прецизније о разлозима доношења буџета одборницима је образложила начелница одељења за буџет и финансије Мирјана Ћировић.

Она је истакла да је предложени ребаланс рађен због потреба ТО Златар, а измене које су се нашле у њему нису биле укључене у први ребаланс општинског буџета, јер је ТО имала закључене уговоре и продате туристичке аранжмане.

Начелница одељења за буџет и финансије Мирјана Ћировић, Фото: ГЗС

 

„Како су ти уговори отказани због погоршане епидемиолошке ситуације у месецу септембру, у ТО Златар били су приморани да смање сопствене приходе за 20 милиона динара, а да би измирили текуће обавезе извршено је преусмеравање са једне позиције на другу у износу од 5, 810 000 динара. До смањења је дошло на позицијама код СО за услуге по уговору за два милиона, код Општинског већа за услуге по уговору за један милион. ТО је смањила и неке расходе 2, 150. 000 динара”, казала је начелница Ћировић.

Према њеним речима Предшколска установа и Дом културе ће зараде које ће остати неискоришћене смањити за 260 хиљада, односно 400 хиљада динара и та средства ће бити пребачена на ТО за плате, трошкове грејања, струје, комуналија и услуге по уговору.

Са друге стране из опозиционе ГГ „Опстанак” сматрају да је новац за потребе Туристичке организације Златар требало преусмерити са позиција инвестиција, које не могу стићи да се реализују у текућој години.

„С обзиром да нису расписане јавне набавке ни заједу од планираних капиталних инвестиција сасвим је беспотрбно било да на овој позицији остају планирана улагања, као што је за водовод у Божетићима, планирано је 20 а потрошено 3, 5 милиона динара и не ради се ништа, нити ће се шта радити, нити је расписана јавна набавка, не видим разлог да и даље стоји цифра од 20 милиона, то би требало кориговати. То такође важи и за израду пројектне документације, где није прецизирано да ли ће уопште бити расписана јавна набавка”, истакао је одборник ГГ „Опстанак” Димитрије Пауновић.

Одборник ГГ „Опстанак” Димитрије Пауновић, Фото: ГЗС

 

Он је мишљења да је непотребно да на ручуну стоје средства која како каже, неће бити искоришћена, а то су средства која је општина добила по разним основама од виших нивоа власти.

То се односи и на износ од 30 милиона динара која су добијена од Министарства за заштиту животне средине за реализацију израде пројектно – техничке документације за изградњу трансфер станице Бањица, међутим та средства нису утрошена нити се могу утрошити за финансирање других ствари на територији општине, што актуелна власт користи за ’замазивање очију јавности о тобоже стабилној финансијској ситуацији у општини Нова Варош’”, закључио је Пауновић.

Иначе, обиман дневни ред обухвата 23 тачке, међу којима су извештаји јавних предузећа чији је оснивач локална самоправа, као и именовање Управних и Надзорних одбора у тим предузећима.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos budzet rebalans usvajanje skupstina odbornici

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.399.598 посета
Тренутно на сајту: 659 посетилац(a)